20 000 къса (1000 кутии) контрабандни цигари иззеха митническите служители

...
20 000 къса (1000 кутии) контрабандни цигари иззеха митническите служители
Коментари Харесай

Откриха контрабандни цигари в камион с детски играчки на МП Лесово

20 000 къса (1000 кутии) контрабандни цигари иззеха митническите чиновници на Министерство на правосъдието Лесово при инспекция на камион с детски играчки.

Товарният автомобил с непозната регистрация дошъл на Министерство на правосъдието Лесово на 5 април на входящо трасе от Турция. Водачът, румънски жител, е заявил, че транспортира детски играчки от Турция за Румъния през България, оповестяват от Агенция " Митници ".

По метода „ разбор на риска “ митническите чиновници на Министерство на правосъдието Лесово селектирали транспортното средство за щателна инспекция.

В хода на контролните дейности със профилирана рентгенова инсталация, инспекторите открили зона в товара с подозрителна компактност. При последвалата физическа инспекция е открит измежду заявените детски играчки в товара палет с кашони, съдържащи общо 20 000 къса (1000 кутии) кутии цигари без български акцизен бандерол.

Контрабандните тютюневи произведения са арестувани. Срещу лидера на товарния автомобил е формиран акт за откритото административно нарушаване.

13 опита за контрабанден импорт на цигари са пресечени от митническите чиновници на Министерство на правосъдието Лесово единствено през последната седмица. Нарушителите са 4 български жители и 9 непознати жители. Над 350 000 къса контрабандни цигари са конфискувани от митническите чиновници на пункта от началото на годината към 10 април 2023 година 2,603 млн. къса са арестуваните контрабандни цигари на Министерство на правосъдието Лесово и през 2022 година      
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР