2. За суха и състарена кожа на лицето - смачкайте

...
2. За суха и състарена кожа на лицето - смачкайте
Коментари Харесай

Не Изхвърляйте Обелките От Банани! Те Са Изключително Полезни

2. За суха и състарена кожа на лицето - смачкайте половин банан и дребна част от кората му на каша и смесете с 1 с.л. мед и 2 с.л. заквасена сметана. Нанесете върху лицето и оставете да подейства за 10 минути. Почистете с влажна забрадка.

3. За ухапвания от инсекти – слагането на кори от банан на ухапаното място ще облекчи болката и сърбежа.

4. За рани, изгаряния и одрасквания – те облекчават сполучливо и този тип болежка.

5. За брадавици – постоянните компреси с кори от банан могат да спомогнат за премахването на упорити брадавици.

6. За градината – корите от банан са богати на калий, който ще спомогне за израстването на растенията във вашата градина. Можете просто да ги заровите в почвата покрай корена или да ги оставите над земята, с цел да се разградят.

7. За гланциране на листата на растенията – работят тъкмо както бирата.

8. За разчистване на обувки и домашен съдове – употребявайки вътрешната мека страна на обелките, излъскайте обувките, след което забършете със изсъхнал парцал или салфетка. Същото можете да извършите и със съдовете, които са изгубили своя искра.

9. За избелване на зъбите – както при множеството неща по този начин и с банановите кори се желае неизменност. Втривайте ги по цялата повърхнина на зъбите. След няколко месеца ще видите резултата.

10. За филтриране на водата от тежки метали – в банановите обелки се съдържат азотни, серни и органични съединения, които могат да се свързват с металите във водата. Учените разкрили, че изсушени и смлени бананови кори бързо “елиминират ” толкоз сполучливо медта и оловото, колкото доста други филтриращи материали./ladyzone.bg
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР