2 куршума за един от последните оцелели знакови фигури от

...
2 куршума за един от последните оцелели знакови фигури от
Коментари Харесай

След показния разстрел: 2 куршума за Алексей Петров - единият в окото, другият в тялото

2 патрона за един от последните оживели знакови фигури от годините на прехода Алексей Петров. Бившият сътрудник на ДАНС бе разстрелян с ловна карабина измежду бял ден, до момента в който се разхождал на Витоша в компанията на настоящата си другарка Мирослава Михайлова. 49-годишната треньорка по тенис е дала цялостно изложение на убиеца, написа „ Телеграф “.
Всичко по тематиката: Убийството на Алексей Петров 60
Както към този момент писахме убиецът е бил облечен  в камуфлажни облекла, носел е кепе или някакъв шал през лицето и шапка. Михайлова е ранена, само че е в положително положение и е настанена в „ Пирогов “. Тя е дамата, подала сигнал за покушението на незабавния телефон 112 в 12.20 часа. Стрелбата е станала минути по-рано, до момента в който Петров и Михайлова са се спускали пешком по пътеката от заслона Бай Кръстьо до Драгалевския манастир на Витоша.

Според полицията Петров е бил с трима охранители, само че те са го чакали, а не са били дружно с него по време на разходката с приятелката му. Петров се движи единствено с коли „ Мерцедес “,  само че този ден е бил с „ Ауди “, което е благосъстоятелност на тенесистката.

Срещу Петров е открит огън от относително близко разстояние. Улучен е в главата, по-точно в окото. Другият патрон е попаднал малко над сърцето, сочат първичните данни от огледа. Михайлова също е била цел да бъде ликвидирана, само че убиецът е съумял да я улучи вляво, само че по-близо до предмишницата. Куршумът е минал и през ръката й.

Навиците на Алексей Петров са изследвани най-малко два месеца от причинителите на мократа поръчка. Така са разучили, че обича да прави разходки на Витоша и постоянно върви по пътеката сред Драгалевския манастир, заслона Бай Кръстьо и хижа „ Алеко “. Предполага се, че са били двама, изчаквали в засада. Единият е бил в автомобил, а другият е разкрил пукотевица. Използвано е място, където пътеката през гората се приближава на към 20 метра от павираното шосе за хижа „ Алеко “, на половин километър от заслона Бай Кръстьо.

След осъществяване на покушението стрелецът и помагачът му се отдръпват към Драгалевци с автомобила. По данни на очевидци колата е мрачно БМВ от старите модели.

Тази информация занапред се ревизира. Криминалистите изземат записи от охранителните камери, сложени по фасадите на къщите в Драгалевци, около които минава пътят, спускащ се от хижа „ Алеко “. Проверяват се и камерите от рейсовете на градския превоз, защото се работи по информация, че е допустимо стрелецът в началото да е употребявал рейс до междинната станция на открития въжен превоз при заслона Бай Кръстьо.

Разследването работи по четири версии за поръчката. Едната е, че тя идва от чужбина, другата е обвързвана със наранени бизнес ползи. Останалите две са вендета и междуличностни връзки. Петров е някогашен командос от Специалното оперативно милиционерско отделение (СОМП), известно като „ Червени барети “ в годините на социализма. След това се занимава с бизнес и в това време е сътрудник под прикритие в някогашната Национална работа за сигурност, а по-късно Държавна организация „ Национална сигурност (ДАНС).

Той е един от основоположниците на застрахователния бизнес в България и още от годините на прехода се говореше, че към него гравитират структури от така наречен силоваци. Освен предприемач Петров беше и учител по национална сигурност. Водил е лекции на студенти в УНСС и ПУ „ Паисий Хилендарски “. Чест участник бе в обществени събития в ролята си на изпълнителен шеф на Съюза за стопанска самодейност на жителите. Едно от последните му участия бе в съвещанието на тристранния съвет сред страна, синдикати и бизнес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР