2.7 милиона души са заболели от рак в Европейския съюз

...
2.7 милиона души са заболели от рак в Европейския съюз
Коментари Харесай

1 300 000 европейци са починали от рак за година

2.7 милиона души са болни от рак в Европейския съюз през 2020 година, от тях 1 300 000 са умряли. Ако не се вземат незабавни ограничения, то до 2035 година случаите на заболели от рак ще набъбнат с 24-25% и ракът може да измести другите болести. За това предизвести евродепутатът от групата на Вътрешна македонска революционна организация Андрей Слабаков на онлайн конференция в границите на напъните Европейския съюз да овладее разрастването на болестта.

Той изясни, че комисиите в Европейския парламент не са експертни, а взимат политически решения въз основата на експертни отзиви . Предстои Европейският проект за битка с рака да бъде признат с голямо болшинство в Европейския парламент. Планът е политически ангажимент и по него работят освен изтъкнати лекари и специалисти, само че и политици, посочи евродепутатът.

Европейският проект за битка с рака разполага с финансиране от 4 милиарда евро. Това, което тормози Слабаков, е, че средствата в проекта са разпределени още преди да бъде гласуван в пленарната зала. Другите европейски водачи говорили за асимилиране на проекта, Андрей Слабаков като чуел думата " възприемам " - това било еднакво на кражба и нищо няма да доближи до хората.

Едно от най-големите достолепията на европейския проект е, че се приказва за съответни неща - по какъв начин да се усъвършенства достъпът до здравна грижа на хората, заболели от рак. Пациентите би трябвало да получат опция да се лекуват без значение от коя страна на Европейския съюз става въпрос, настоя Слабаков.

" Болестта не се интересува от политически пристрастия и всички би трябвало да се обединим. Раковите болести се усилват непрестанно и в случай че не се подхващат ограничения, просто ще стане ужасно ", предизвести евродепутатът.

Слабаков настоя още за еднакъв достъп и лекуване на ракови болести, концепцията е да не се прави разлика сред пациентите съгласно страната от която е, както и да се усъвършенства качеството на живот на болните от рак. Докато не се вдигне виталния стандарт на популацията, ще имаме големи проблеми, предизвести той и добави, че скоро може да се превърнем в " планета на акумулаторите ".

Евродепутатът от " Демократична България " Радан Кънев добави, че аргументите за рака са в огромна степен незнайни и натрупването на задоволително данни е това, което може да ни води към по-ранна диагностика, само че и лекуване на една избрана фаза. Той посочи, че тютюнопушенето и голям брой индустриални замърсители са едни от аргументите за увеличение на риска от заболяване с рак.

Има сериозна потребност от целенасочена държавна политика за понижаване на смъртността от сърдечно-съдовите болести, настоя Кънев.
 DW: Пандемията оказа помощ за основаването на ваксина против рак
DW: Пандемията оказа помощ за основаването на ваксина против рак

Какви очаквания дава това...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР