2,5 млрд. лева са искани за незаконни строежи, като тези

...
2,5 млрд. лева са искани за незаконни строежи, като тези
Коментари Харесай

Петков: 2,5 млрд. лв. са искани за незаконни строежи, установиха от МФ и МРРБ


2,5 милиарда лв. са желани за противозаконни градежи, като тези пари е трябвало да бъдат платени през нарастването на бюджета, който беше пожелан от Министерство на районното развиване, разгласи министър председателят Кирил Петков.

Откритията са на междуведомствената комисия на Министерство на финансите и Министерство на регионалното развитие.

Премиерът даде образец.

„ Шест метра водосточна тръба коства 1 млн. лв. за данъкоплатците на Република България. Три стълба костват 2 млн. лв.. С този вид образци се събират в 2,5 милиарда лева противозаконни градежи “, сподели Петков.

„ Тези пари трябваше да бъдат платени през нарастването на бюджета, който беше пожелан от Министерство на регионалното развитие “, сподели Петков.

По думите на премиера точно това е повода тъкмо през днешния ден да се повдигне тематиката за Северна Македония в Народното събрание. Защото е предстояло министърът на финансите Асен Василев да изнесе откритата информация. Петков прикани хората да не се поддават на похищение на вниманието то значимите тематики.

Относно абсурдът за Северна Македония Петков сподели, че Министерски съвет ясно е декларирал, че всяко решение би трябвало да мине през Народното събрание.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР