2,4 милиона туристи посетили комплекса от създаването муПоказват архивни видеа

...
2,4 милиона туристи посетили комплекса от създаването муПоказват архивни видеа
Коментари Харесай

3D мапинг шоу за 40-ата годишнина на паметник 1300 години България

2,4 милиона туристи посетили комплекса от основаването му
Показват архивни видеа и фрагменти с дрон

С респект към основателите и атрактивно светлинно и лазерно шоу ще бъде маркирана 40-годишнина от издигането на мемориалния комплекс " Създатели на българската страна " над Шумен. Днес /26 ноември/, шуменци и гостите на града ще станат очевидци на близо едночасова стратегия. Зрелищното 3D мапинг шоу - кулминационна точка на честването, ще може да бъде следено освен от присъстващите в самия комплекс, а и от разнообразни точки в града.

Празненствата започват с дебют на особено основания филм за годишнината " Мост сред столетия ", който ще бъде показан в Информационния център на паметника. В 17 часа на спонтанна сцена под мозайката триптих гостите ще видят исторически театър на НД " Традиция ". С юбилейни плакети от името на кмета Любомир Христов ще бъдат удостоени архитекти, инженери, строители с принос в основаването на монумента, ознаменувал 1300-годишната история на България. След това са светлинното и лазерно шоу, готови особено за честването. Тематично ще бъдат осветени скулптурните фигури на комплекса. В 3D мапинг ще бъдат анимирани и проектирани архивни видеа и фрагменти, направени с дрон, които наблюдават съграждането от гола поляна до извисяването на монумента. Известно е, че паметникът е построен за 22 месеца, с присъединяване на над 1400 младежи от страната и над 20 страни, вземат участие и хиляди шуменци. На финала празничната заря ще бъде в характерни фигури и синхронизирана със особено подбрана музика, разяснява в задатък зам.кметът по просвета на Шумен Найден Косев.

Паметникът " Създатели на българската страна " е знаков на туристическата карта на България и годишно притегля хиляди наши и непознати посетители. От издигането му до в този момент е посетен от близо 2,4 млн. регистрирани туристи. Често с подобаващата си архитектура е сцена на концерти, театрални, оперни и фолклорни спектакли. Предпочитано място е за бракосъчетания измежду славната българска история.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР