2,1 млн. лева дава кабинетът за ремонт на храм и

...
2,1 млн. лева дава кабинетът за ремонт на храм и
Коментари Харесай

Градовете с нови площади за 145 млн. лева

2,1 млн. лв. дава кабинетът за ремонт на храм и епархийска библиотека


Рекордните 151,7 млн. лв. бяха утвърдени през днешния ден от държавното управление за спомагателни прехвърляния по бюджетите на редица общини и министерствата на образованието, на опазването на здравето и на спорта.

Кметовете ще разполагат със 145,7 млн. лв. за нови площади и възстановяване на централната градска част, за ремонт на общински пътища и на улична мрежа. Приoритетно ще се доизграждат водопроводни мрежи, комплекс за лица с увреждания и на дом за възрастни хора, спортна зала и спортни площадки.

Одобрени са разноски в размер на 2,1 млн. лв. за главен ремонт на Епархийската библиотека на Великотърновската света митрополия и на храм “Св. Петка ” в Русе. За министерствата на образованието, на младежта и спорта и на опазването на здравето се отпускат спомагателни средства в размер на 3,8 млн. лв..

Допълнителните разноски и прехвърляния се обезпечават за сметка на преструктуриране на разноските и/или прехвърлянията по централния бюджет за 2018 година, се споделя в държавното решение.

Вчера кабинетът утвърди промени и в обновената средносрочна бюджетна прогноза за интервала 2019-2021 година
В актуализацията е отразено и увеличението на разходните тавани на Министерството на труда и обществената политика за интервала 2019-2021 година – надлежно със 71,5 млн. лева за 2019 година, 77,2 млн. лева за 2020 година и с 82,6 млн. лева за 2021 година, с плануваните по централния бюджет средства за асистентска поддръжка на хората с увреждания.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР