2:1 е вероятността да отидем на нови предсрочни парламентарни избори

...
2:1 е вероятността да отидем на нови предсрочни парламентарни избори
Коментари Харесай

Центърът за анализи и маркетинг: 2:1 да отидем на нови избори

2:1 е вероятността да отидем на нови предварителни парламентарни избори следващата година . Това съобщи в отговор на въпрос на News.bg шефът на Центъра за разбори и маркетинг Юлий Павлов. Вчера от социологическата организация показаха изследването си, направено в интервала 15-19 септември 2022 година измежду 1 011 пълнолетни жители.
 47% ще гласоподават, 21.7% отхвърлят да идат до урните
47% ще гласоподават, 21.7% отхвърлят да идат до урните

Три партии се чака да имат блокиращо болшинство

Павлов се аргументира, че до през вчерашния ден сутринта е считал, че на 90% ще отидем на нови предварителни избори следващата година и едвам 10% е вероятността да се сформира държавно управление, само че с променената геополитическа обстановка след  се усилва вероятността да се сформира нов кабинет - на 70% може да отидем на нови избори, като вероятността да се сформира кабинет е 30%.

В идващите седмици може да се увеличи вероятността да се сформира експертно държавно управление, с цел да има ръководство България, поради сериозните поради частичната военна готовност, която разгласи президентът на Русия Владимир Путин, посочи Павлов.

Павлов изясни, че да се сформира държавно управление някоя от партиите от блокиращото болшинство (ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане " ), би трябвало да бъде извадена от него и да бъде приобщена измежду другите партии. Това обаче, съгласно социолога, не може да стане при.

По думите му единственият вероятен кабинет е " евроатлантически " или на " националното избавление " без изявени политически водачи . Дори този вид е чисто научен, само че това, което стартира от през вчерашния ден с частичната военна готовност в Русия, не се знае по какъв начин ще повлияе и дали няма да отрезви партии.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР