19-ти ноември е световният ден на тоалетната. Тойсечества от същата

...
19-ти ноември е световният ден на тоалетната. Тойсечества от същата
Коментари Харесай

19-ти ноември е световен ден на тоалетната

19-ти ноември е международният ден на тоалетната. Тойсечества от същата дата през2002 година, според решениена Първата интернационална конференция на Световната организация на тоалетните в Сингапур, състояла се сред 20 и 22 ноември 2001 година

" Важно е да се разчупят табутата, когато става дума за тоалетни ", приканва генералният секретар на Организация на обединените нации Бан Ки Мун. Според него би трябвало да се работи, тъй като в наши дни повече от една трета от хората по света нямат достъп до санитарно-хигиенни условия. Липсата на хигиена и санитарни условия е най-големият извършител на болести в международен проект, разясняват специалистите.

Световният ден на тоалетната дава опция да се увеличи информираността за смисъла на канализацията и да се обезпечи достъпа до тоалетни и течаща вода за от ден на ден хора. Заради неналичието на канализация тези хора рискуват здравето си, а по данни на международната организация на всеки две минути някъде по света умира по едно дете заради заболявания, породени от неналичието на положителни хигиенични условия. Целта на самодейността е до 2030 година всеки гражданин на нашата планета да има и достъп до хигиенична тоалетна.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР