19 Май Четири години, след като Google премина изцяло към

...
19 Май Четири години, след като Google премина изцяло към
Коментари Харесай

Google обясни как ще използва само чиста енергия до 2030

19 Май
Четири години, откакто Гугъл мина напълно към възобновима сила, компанията работи за постигането на своята последваща огромна цел в посока резистентност, написа Engadget. По време на годишната конференция I/O изпълнителният шеф Сундар Пичай изясни проектите на колоса до 2030 центовете за данни и офисите да употребяват сила без въглеродни излъчвания.

Пичай дефинира напъните като смели и рисковани, а също по този начин посочи, че компанията ще би трябвало да си набави чиста сила във всички местоположения, което може да не е лесна задача за оборудванията в отдалечените области. В момента пет центрове за данни употребяват до 90% сила без въглеродни излъчвания, в това число последната локация в Дания. Гугъл построи пет слънчеви ферми, които да обезпечат силата за центъра за данни в допълнение към изобилното съществуване на сила от вятъра в страната.

Миналата година компанията мина към платформа, която реалокира изчислителните задания към различен център за данни на база на това по кое време чистите енергийни източници като слънцето и вятъра са по-широко налични. Повече от тези задания могат да бъдат планувани денем да вземем за пример. С последните ъпдейти на платформата от Гугъл изясняват, че ще може да се реалокира по-голяма част от потреблението на електричество към местата, където има налични чисти енергийни източници. Като начало системата ще насочва мултимедийната обработка (като фотоси и YouTube клипове) към местоположения с чиста сила.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР