19 каравани, паркирали и престояващи в района на дюните и

...
19 каравани, паркирали и престояващи в района на дюните и
Коментари Харесай

Каравани върху дюните: Ще бъдат ли премахнати?

19 каравани, паркирали и престояващи в региона на дюните и на морския плаж в залива „ Вромос “, установяваха чиновници от полицията в Созопол. Премахнати ли са към този момент те?

Мястото, трансформирало се в дребен град на плажа, няма статут на къмпинг, само че се употребява като подобен от години. По дърветата има сложени даже табелки „ Синя зона “.

Собствениците на 7 от тях са получили предписание за унищожаване, а за 12 се прецизира собствеността

„ Целта на вчерашната ни акция е да се приключи беззаконието – разполагане на моторни транспортни средства и каравани по плажа. С оглед на това ние, взаимно с Министерство на вътрешните работи предприехме нужните дейности “, изясни регионалният шеф на Бургас Пламен Янев.

Снимка: Лора Стаматис

Според него в резултат на дейностите на управляващите е зародило неодобрение от страна на нелегално къмпингуващите. Областната администрация се надява обаче, че през идващото лято няма да има извършители.

Снимка: Лора Стаматис

„ Към момента няма санкции. Даваме им напълно рационален период, с цел да се изнесат. Доколкото зависи от мен и в случай че законовата рамка се резервира такава, идващото лято няма да има такова скупчване на коли и каравани. От самото начало на лятото къмпингуващите тук ще бъдат предупреждавани, че правят противозаконни дейности “, сподели още Пламен Янев.

Снимка: Лора Стаматис

„ В този залив има и горски фонд, който може да бъде както общински или държавен, по този начин и частен. Една огромна част от парцелите тук са частни и би трябвало да се ревизира на какъв терен са построени обектите. Има да вземем за пример построен ресторант, за който ние в общината не разполагаме с каквато и да било документи “, съобщи и кметът на Созопол Тихомир Янакиев.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР