19-годишният тийнейджър от Флорида Джак Суини отхвърли офертата от 5000

...
19-годишният тийнейджър от Флорида Джак Суини отхвърли офертата от 5000
Коментари Харесай

Илон Мъск предложи 5 000$ на тийнейджър, за да не следи самолета му

19-годишният младеж от Флорида Джак Суини отхвърли офертата от 5000 $ на Илон Мъск, с цел да изтрие акаунта си в Twitter, който наблюдава частния аероплан на милиардера, оповестява CNN.
ElonJet има над 150 000 почитатели и употребява бот, който Суини е създал, с цел да следи полетите на Мъск. В Туитър профила може да се види по кое време и къде излетява или каца самолетът и продължителността на всяко пътешестване.

Суини е създал към дузина други сметки, които наблюдават пътуванията на софтуерни колоси, в това число Бил Гейтс и Джеф Безос.

Според Мъск, това е риск за сигурността. В туийт той е помолил Суини да закрие профила още на 30 ноември.

Главният изпълнителен шеф на Tesla и SpaceX в последна сметка е предложил на младежа 5000 $, с цел да не разреши на луди хора да наблюдават полетите му. Суини е отказал предлагането, като е изискал 50 000 $. Той акцентира, че би могъл да употребява парите, с цел да заплати образованието си в лицей, а може би и да си купи Tesla (TSLA) Model 3.

Последният продан на известия сред двамата е бил в сряда, 19 януари. Мъск съобщи, че не счита за вярно да заплаща, с цел да бъде закрит профилът.

„ Опции, разнообразни от заплащане, като стаж, биха създали свалянето му доста по-лесно “, отвърна Суини. Мъск към момента не е дал отговор.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР