19-годишният Карлос Алкарас, който се класира за първия си полуфинал

...
19-годишният Карлос Алкарас, който се класира за първия си полуфинал
Коментари Харесай

Карлос Алкарас: Все още не знам как успях да спечеля

19-годишният Карлос Алкарас, който се класира за първия си полуфинал в шампионатите от Големия шлем след в четвъртфиналите на US Open, призна, че мъчно е повярвал по какъв начин е стигнал до крайния триумф в мача, който продължи съвсем до 3.00 часа след среднощ българско време.

След дуела Алкарас разказа дуела като " най-дългия и уморителен " в неговата кариера, само че все пак разкри, че се е чувствал удобно на корта.

" Честно казано, към момента не знам по какъв начин съумях да печеля. Нивото, на което играхме през целя мач беше необикновено. Яник е страховит състезател и това е ясно на всички. Той е неповторим. Благодаря на всички почитатели за любовта и за поддръжката, които ни демонстрираха по време на дуела. Особено в края страстта беше невероятна. Това беше най-дългият и уморителен мач в цялата ми кариера. Двамата с Яник демонстрирахме доста високо равнище както във физическо, по този начин и в психическо отношение. Надявам се, че почитателите на корта и тези пред екраните са се насладили на това, което предложихме. Темпото беше доста високо, само че все пак се усещах удобно на корта. Много рядко ми се е случвало да вземам участие в толкоз динамичен мач. Чувствах се доста добре и това е главната причина да съумея да победя през днешния ден ", показа Карлос.

Испанският гений разяснява още и какво чака от мача си против Франсис Тиафо в полуфиналите, като показа, че го чака нов комплициран конфликт.

" Всички виждат на какво равнище играе Франсис сега. Той победи поредно Рафа и Рубльов, които са топ играчи. В момента се усещам убеден, само че Тиафо също е доста въодушевен, защото получава невероятна поддръжка от публиката. Ще бъде доста комплициран, само че в това време забавен мач. Засега желая просто да си умря и да се насладя на момента, а на следващия ден ще стартира да мисля за идващия мач "

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР