19-годишният Димитър, който помете и уби 67-годишен мъж на пешеходна

...
19-годишният Димитър, който помете и уби 67-годишен мъж на пешеходна
Коментари Харесай

19-годишният Митко, който уби мъж на пешеходна пътека, се...

19-годишният Димитър, който опустоши и умъртви 67-годишен мъж на пешеходна пътека в квартал " Кършияка " се размина с условна присъда - четири години и шест месеца, с 3-годишен изпитателен период. Той ще се раздели с шофьорската си брошура за период от четири години. Това реши на днешното съвещание арбитър Миглена Маркова от Пловдивския областен съд. Срещу младия мъж бяха повдигнати обвинявания за причиняване на гибел по несъобразителност.

Кървавото меле се разигра минути след среднощ на 28 септември м.г. Тогава младежът карал автомобил „ Фоксваген Лупо “ по моста на Герджика. След това решил да завие наляво по ул. „ Полк. Сава Муткуров “, само че на пешеходната пътека блъснал пресичащия мъж, който умрял на място. На мястото дойдоха униформени чиновници, които тестваха момчето за приложимост на алкохол и опиати, а резултатите бяха негативни.

Днес Митко призна напълно виновността си и изрази страдание за стореното. Той пожела делото против него да бъде прегледано по „ съкратената процедура “ – без разпитване на очевидци, движимости лица и събиране на доказателства. Това е и повода наказването му да бъде редуцирано с 1/3 – от 4 години на 2 години и 8 месеца.

Присъдата предстои на митинг и обжалване пред Пловдивския апелативен съд.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР