19-годишна студентка се бори за живота си, за да отглежда

...
19-годишна студентка се бори за живота си, за да отглежда
Коментари Харесай

19-годишна студентка се бори за живота си, за да отглежда 6-годишното си братче

19-годишна студентка се бори за живота си, с цел да отглежда 6-годишното си братче. Момичето страда от Синдром на Уилсън и се нуждае от незабавна трансплантация в Турция. Сумата от 180 000 лв. обаче е непостижима за фамилията й. Тази вечер нейни другари и близки проведоха невиждана дарителска акция в центъра на Пловдив. С благотворителни кутии обикаляха площадите и заведенията по основната улица.

Здравословни проблеми на Анита стартират, когато тя е на 13 година Тогава лекарите откриват, че момичето има проблем с дроба. Никой обаче не може да сложи точна диагноза. До момента, в който преди дни Анита е призната по неотложност в болница, откакто припада на работа. Това описа пред NOVA бащата на Анита.

Преди дни 19-годишното момиче от Асеновград припада в магазина, в който работи. Колегите й незабавно я откарват в болница, където чува страшната диагноза Синдром на Уилсън.

„ Води се тиха болест. В началото протича напълно без симптомно. Лекарите споделиха, че като цяло за тази болест няма интензивно настоящо лекуване, медикаментозно и ще се наложи да се направи чернодробна трансплантация най-вероятно в Турция ", споделя Анита Чобанова.

Приятелят й се свърза с клиника в Истанбул. Оттам към този момент имат отговор и са подготвени да одобряват Анита за лекуване.

„ Докторите споделят, че посредством трансплантация й дават доста положителни шансове да си води един спокоен и естествен живот ", изясни Иван Димитров.

Тази вяра обаче има прекомерно висока цена -180 000 лв.. Анита е студентка „ Лингвистика и информатика " в Пловдивския университет. Учи постоянно и работи. Родителите й са разграничени. Майка й е в чужбина. И Анита сама се грижи за 6-годишното си братче, с което живеят при баба й.

„ Той непрекъснато ми звънни. „ Како, ти нали ще се оправиш? Ти нали отново ще си до мен? " Той е една от на-големите ми упори, в случай че би трябвало да съм почтена " ы споделя Анита.

Баща й е подготвен да помогне. „ Готов съм да стана донор, с цел да може да мине всичко както би трябвало за трансплантацията ", сподели Живко Чобанов.

Приятелите на Анита проведоха спонтанна акция по набиране на средства. Те потеглиха из улиците на Пловдив.

Пред NOVA те описаха, че с помощта на обществените мрежи всеки е знаел за случая на 19-годишната Ани и с наслада са дарили.

Кампанията продължава с набиране на средства в постройките на университети в цялата страна, в огромните вериги магазини, както и с благотворителен спектакъл и футболен шампионат.

Дарителска сметка в Банка ДСК
BG21STSA93000029714983
STSABGSF
АНИТА ЖИВКОВА ЧОБАНОВА

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР