19-годишен севернокорейски войник успешно избяга на юг, a след това  зад

...
19-годишен севернокорейски войник успешно избяга на юг, a след това  зад
Коментари Харесай

Много опасна ситуация на границата между двете Кореи! Ще доведе ли до ескалация на напрежението инцидентът

19-годишен севернокорейски боец сполучливо избяга на юг, a след това  зад гърба му прозвучаха над 20 предупредителни изстрела от Южна Корея, които отекнаха над демилитаризирана зона. Това е второто сходно бягство на юг през демилитализираната зона само за седмица, напомня The Guardian, представен от Вести бг.
Дезертьорът, чието име не се оповестява, се е възползвал сполучливо от гъстата мъгла по време на рискованото си начинание, оповестяват южнокорейски медии. Това е вторият сходен случай в границите на седмица, когат 24-годишен боец беше съществено ранен след градушка от патрони в тил от сънародниците си.

Камери от една от най-строго охраняваните зони в света са запечатали по какъв начин боецът кара джипа си с висока скорост към едно от местата, където охранителите са минимум на брой, след което изоставя автомобила си в канавката и се втурва на юг.

Свлича се в покрай оградата откакто е прострелян пет пъти преди да бъде извлечен в сигурност от южнокорейските сили. Веднага е подложен на няколко интервенции, в това число и за премахване на паразитни червеи, които съгласно лекарите са породени от неприятното хранене в севернокорейската войска.

Преди дни той беше трансфериран във военна болница покрай Сеул, с цел да продължи възобновяване си. Скоро се възнамерява да бъде разпитан от службите за сигурност.

Бягството му беше превърнато в пропагандно оръжие на южнокорейската войска посредством ситуирани високоговорители по границата, които да оповестяват детайлности за неговото бягство

Редът е севернокорейските дезертьори да се разпитват от разследващата организация на Южна Корея, откакто дойдат, преди да бъдат изпратени в център за презаселване за тримесечно образование за живота на Юга. Когато бъдат освободени, централните и локалните управляващи дават към 6 000 $ в брой за една година, както и поддръжка за жилищно настаняване, обучение и образование.

Любопитна детайлност е, че той е получил като жест шоколадов десерт „ Чоко пайс “ откакто е споделил, че ги обича. В Северна Корея, сходни „ екстри “ се срещат единствено, в случай че са доставени на черно. В началото на предходната година, Южна Корея затвори собствен индустриален комплекс за сходни лакомства я знак на митинг против нуклеарните опити

15 севернокорейци, в това число четирима бойци, са избягали от страната тази година спрямо един боец и четирима цивилни през 2016 г.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР