19 футболни фенове от България са арестувани за нарушаване на

...
19 футболни фенове от България са арестувани за нарушаване на
Коментари Харесай

Намушкан фен на Левски е в болница в Скопие в стабилно състояние

19 футболни почитатели от България са задържани за нарушение на публичния ред и успокоение преди и по време сред българския столичен отбор " Левски " и македонския ФК " Шкупи ". Това излиза наяве от известие в уеб страницата на Министерството на вътрешните работи (МВР) на Република Северна Македония.

Осем от българските ентусиасти за арестувани за упражнено принуждение по време на футболната среща, двама - за нахлуване над полицейски чиновници, а останалите деветима - за нападателно държание по отношение на тях. След документирането на случая ще бъдат формирани преписки против арестуваните.

Около среднощ чиновници от полицията в Скопие са арестували и двама почитатели на ФК " Шкупи " за нарушение на публичния ред. Ще им бъдат повдигнати обвинявания.

В 18:38 часа нощес е обявено за нахлуване над четирима български жители на ул. " Цветан Димов " в македонската столица, при което е употребен и изострен предмет. На българин с букви Д.А. са нанесени тежки телесни повреди. Установена е самоличността на по-голямата част от нападателите. Случаят се обяснява, след което ще той ще бъде докладван. Пострадалият е настанен в болница " Свети Наум Охридски " и е в устойчиво положение.

Още нощес от българското Министерството на външните работи (МВнР) оповестиха, че са осведомени за българския жител, ранен преди футболната среща в Скопие. Според първичните данни на външното ни министерство при нападението в северната част на града са нанесени прободни рани с хладно оръжие. Посланикът ни в РСМ своевременно е разговарял с локалните управляващи. К онсулът на България в Скопие още нощес е посетил потърпевшия български жител в болничното заведение , в което е настанен за лекуване, като е открито, че няма заплаха за живота му.

Започналото преди мача през вчерашния ден напрежение в Скопие по време на самата футболна намира се придвижи и по трубуните и на терена на по този начин наречената национална сцена " Тоше Проески ". Силно повредената тревна настилка затрудни българските футболисти, само че в последна сметка те надвиха с резултат 0:2 , като изключително след втория гол на " Левски " в края на мача, играчите на отбора от София бяха обект на изключително груби прояви от страна на " Шкупи ".
 Министерство на външните работи осъди поредна провокация от Северна Македония
Министерство на външните работи осъди поредна провокация от Северна Македония

Изграждането на добросъседски връзки с България допуска радикално друг, европейски подход
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР