(1848 ~ 1924) Вярата в себе си (увереността) е голяма

...
(1848 ~ 1924) Вярата в себе си (увереността) е голяма
Коментари Харесай

Смелостта е гръбнакът на вярата ♥ Орисън Сует МАРДЕН

(1848 ~ 1924)

Вярата в себе си (увереността) е огромна мощ

„ Увереността е положение на Истината, което се употребява умишлено, с цел да се трансформира в изява на направляващата мощ на живота. “

Само този човек може да успее, който мисли, че ще успее. Светът дава път единствено на решителните хора — на хората, които поглеждат с усмивка на бариерите, ограничаващи другите. Хората, които, както споделя Емирсон: „ карат своята кола към звездите “, е доста по-вероятно да реализират своите цели спрямо тези, които следват елементарния път на охлюва.

Увереността е повече от самото достижение. Тя затвърждава качествата, удвоява силата, подтиква умствените качества и усилва силата. Единствено вашата мисъл носи силата на вашето разбиране, тежестта на решението ви и силата на вашата убеденост. Ако тези три неща са слаби, вашата мисъл също ще бъде слаба и начинанието ви ще остане безплодно. Някои хора не са способни да доближат до едно мощно и надълбоко убеждение; те постоянно остават на повърхността и разчитат на смяна в убежденията на другите. Ако те доближат до несъмнено решение, то нормално е толкоз безгрижно, че още от пръв взор могат да се видят неговите недостатъци. Те постоянно разчитат на милостта на хората, които не са съгласни с тях. На този вид хора е мъчно да се разчита. Те са ненадеждни. На тях им липсва силата на решението и позитивното въздействие на увереността.

На какво е кадърен индивидът, не притежаващ силата на решителността? Ако неговата увереност е повърхностна, той не може да отстоява никаква кауза; никой не се доверява на подобен човек. Като персона той може да е добър, само че все пак не излъчва убеденост. Никой не би разчитал на него при пораждане на сериозен проблем. Докато убедеността не се трансформира във втора природа за нас, ние няма да можем да израстваме в живота. Човекът, на който можем да разчитаме, е индивидът, чиято увереност е надълбоко вкоренена в него. Това е индивидът, излъчващ мощ и неизменност в своята увереност — индивидът, който въздейства върху другите и който тежи на мястото си; той се намира оттатък въздействието, което другите имат, когато показват друго мнение.

Ако младежите познаваха даже единствено силата на увереността, силата на навика да преследват и отстояват това, което желаят да бъдат, това би трансформирало радикално техния живот, би ги освободило от техните заболявания и проблеми и би ги издигнало тук-там, на които даже са се страхували да мечтаят, че могат да бъдат.

Ние постоянно приказваме за силата на волята. Нейното практикуване е единствено една форма на увереността. Волята, решителността да създадем нещо, е аналогична на увереността, че сме способни да го създадем. Никой не може да реализира нещо в този свят, до момента в който не се увери под една или друга форма, че може да приключи това, което е почнал. Почти невероятно е да спрем човек, който твърдо има вяра в своята задача, който е уверен, че може да свърши това, което стои пред него, който има вяра, че пречките са преодолими, че не е безпомощен пред събитията. Неизменната убеденост в способността за реализиране на триумфи и решителността да осъществим проектите си, водят до превъзмогване на компликациите, премахване на трудностите, надсмиване над нещастията и увеличение на силата, водеща към триумфи. Увереността заздравява и усилва естествените сили и качества и ги насочва към постигането на поставените цели.

Твърдата убеденост покачва смелостта, а смелостта е гръбнакът на вярата. Дори още повече — когато един човек заеме твърда позиция и съобщи: „ Аз би трябвало “, „ Аз мога “ и „ Аз ще “, той освен усилва своята храброст и убеденост, само че и отслабва своите противоположни качества. По какъвто и да е метод да утвърждаваме позитивното, ние ще отслабваме обвързваното с него негативно качество.

Вие момеете да се справите с компликациите единствено посредством позитивна конфигурация на мозъка и в никакъв случай посредством негативна такава. Положителната мощ, а не негативната прави нещата. Доминиращите качества постоянно са позитивните, самоуверените и даже нападателните. Те изискват съответното положение на мозъка, с цел да могат да бъдат упражнявани и прилагани. Човекът, който не има тези качества, в никакъв случай не може да бъде водач или да бъде самостоятелен. Той би трябвало да върви по дирите на другите, да имитира, до момента в който размени негативните си мисли с позитивни, несигурността с меродавност и плахостта и стеснителността с неотложност и нахлуване. Само решителната и позитивно настроена душа може да завоюва.

Ако желаете да бъдете персона в света, в никакъв случай не допускайте даже за момент, че нямате шанс и че не ви е писано да съумеете, колкото другите хора. Отричайте това с цялата мощ, на която сте способни. Създайте си навика да не признавате, че сте обзети от уязвимост или не признавате своя мисловен, физически или честен недостатък.

Отричайте, че сте слаби, че не можете да извършите това, което другите могат, че сте непълноценни и че би трябвало да се задоволите със заемането на по-ниско място в света. Всяко подозрение би заплашило неимоверно вашия живот. Никога не говорете, не мислете и не пишете за вашата беднотия или неподходящи условия. Премахнете от живота си всички мисли за ограничавания, трудности, усложнения и неуспехи. Това са призраците на страха. Създателят в никакъв случай не ги е създавал или замислял, с цел да ви преследва или изтезава с тях. Той ви е основал, с цел да изпитвате благополучие и наслада и да завладявате заобикалящия ви свят.

Непрестанно утвърждавайте увереността си, че Създателят не попречва никого, че рестриктивните мерки са само ваши. Постигайки това, вие ще се превърнете в оптимист; във вас няма да остане и парченце от предходния ви скептицизъм. Вярвайте в окончателния успех на положителното, в успеха на всичко същинско и благородно. Придобивайте увереността, че вие сте едно от най-щастливите човешки същества. Поздравете себе си за това, че сте родени на точното място в точния момент; че ви е предопределено да свършите дадена работа, която никой различен не може да свърши; че вие сте една от най-щастливите персони на света, тъй като имате опцията със здравето и образованието си да извършите задачите, които сте длъжни да осъществите.

Ако нямате работа и сте небогати, просто изхвърлете от мозъка си всяка мисъл за беднотия и недостиг. Поддържайте мислите за благосъстояние, благоденствие, за положителното, което Създателят ви е заречен. Решително отричайте, че сте небогати, нещастни, че сте родени без шанс. Заявявайте, че сте късметлии, че при вас всичко е наред, че сте мощни и енергични; че би трябвало да съумеете и вие ще съумеете. Винаги бъдете уверени, че Създателят, който ви е дал мощното предпочитание да станете някой и да извършите нещо в света, ви е дал също способността и опцията да осъществите упоритостите си.

Когато настроите своя разум към рационализиране, дано всичко във вас да излъчва триумф. Нека вашето държание, облекло, дишане, диалози и всичко, което вършиме, да приказва за израстване и триумф.

Вие ще откриете отлично преимущество в това, да стартирате сутринта с конфигуриране на мозъка си за реализиране на триумф и развиване, като се концентрирайте върху мисли за разцвет и естетика, без значение дали посредством повтарянето на дадена формула, съвет или по различен метод. По този метод вие доста мъчно ще бъдете отклонявани от вашата работа. Ако сте склонни да се съмнявате в способността да се справите с даден проблем, научете се да поддържате своята самонадеяност твърдо и непоколебимо. Като приемате, че сте мощни, че сте самоуверени, че вярвате в себе си и в своята честност, че не можете да бъдете разколебани, вие ще бъдете способни да станете мощни и да осъществите пламенно и с лекост нещата, които сте подхванали.

Вие ще откриете, че непрекъснатото поддържане на тези идеали ще промени целия ви светоглед. Ще подхождате към проблемите си от друга позиция и животът ви ще придобие ново значение. Това непрекъснато одобряване ще ви помогне да постигнете естетика със заобикалящия свят; ще ви направи задоволени и щастливи и ще освежи очевидно здравето ви. То ще ви помогне да придобиете характерност и мощ на личността ви; ще проясни мозъка ви и ще направи мислите ви по-ефективни. Като поддържаме мозъка си в редовност, ние придобиваме пламенно мислене и решителни дейности.

Ако не ви доближава обещано качество, вие можете да го развиете посредством непрекъснато одобряване. Ако изпитвате някакви страхове (както множеството хора), вие можете да повишите смелостта си, като непрекъснато утвърждавате цялостната си и безусловна безстрашност, като заявявате, че сте самоуверен и че нищо не може да ви нарани. Страхът се дължи на чувството за заплаха и когато имате цялостното доверие в желанията на Създателя, когато вярвате безусловно, няма да има причина да се страхувате. Ако сте уверени, че има единствено една велика подбуда и че противоположното е единствено заблуда, вие последователно ще изгубите възприятието за боязън и ще придобиете смелостта, от която имате потребност.

Всеки път, когато усещате, че ви обзема възприятие за боязън, си кажете:,,Аз съм безусловно безстрашен; няма нищо, от което да се страхувам; страхът не е реален; той не е истина. Страхът е единствено липса на храброст, основата на отричането на великата подбуда. “ Емерсон е познавал достолепието на тази философия: „ Окуражавайте ни с непрекъсната убеденост. Не лайте против неприятното, а изтъквайте хубостта на положителното. “

Заявете твърдо желанието си да не задържате нищо в мозъка си, което не желаете да ви се случи в живота. Избягвайте отровните мисли и концепциите, които ви депресират и ви вършат нещастни, както избягвате инстинктивно всички физически рискове. Не толерирайте несъгласието, мислите за злощастие, уязвимост или страдалчество, а ги заместете с оптимистични, обнадеждаващи и жизнерадостни мисли.

Ако се чувствате без въодушевление, в случай че чувствате, че сте тъжни, обезсърчени, обезверени, можете да си изградите навика да извиквате в съзнанието си някои приятни тематики, да разсъждавате за тях или да си спомните за някоя дума или концепция, която ви носи чувство за благополучие, естетика и наслаждение и вие ще откриете какъв брой бързо ще се промени цялостната посока на вашите мисли. А когато стане това, ще изчезне и неприятното възприятие. Вие ще повишите смелостта и увереността си, а това е на половина извоювана борба. Скоро ще откриете, че заобикалящата ви среда ще стартира да се трансформира. Надеждата ви ще се усили и вие ще придобиете един по-здравословен взор върху живота. Тогава вместо да депресират мозъка ви, мислите ще се трансфорат в непрекъснат извор на храброст и скоро светлината ще си пробие път и ще прогони тъмнината.

Всичко, за което сте мечтали, ще бъде налично за вас, в случай че имате силата да заявите себе си задоволително мощно, в случай че можете да концентрирайте в задоволителна степен качествата си за постигането на поставената цел. Това, което ви носят нещата, които желаете, е концентрирането върху тях, без значение дали става дума за здраве, пари или длъжностен пост. Постоянното одобряване на това, което желаете, поддържането му на фокус в мислите ви, концентрира цялата мощ на мозъка ви върху него. И когато мозъкът стане задоволително позитивно надъхан и ефикасен, мечтаното нещо ще пристигна при вас като камък, който пада на земята, откакто е хвърлен във въздуха, под влияние на притегателната мощ на гравитацията. Вие превръщате себе си в магнит за привличане на изискванията, които са ви нужни. 

От: „ Човекът стопанин на мислите и възприятията си “, Орисън Сует Марден, изд. „ Здраве и благополучие “, 2005 година
Снимка: Orison Swett Marden (1848-1924); commons.wikimedia.org

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР