180 са вече загиналите при наводненията в Западна Европа. Най-силно

...
180 са вече загиналите при наводненията в Западна Европа. Най-силно
Коментари Харесай

След наводненията в Западна Европа: 180 загинали, издирват се оцелели

180 са към този момент починалите при наводненията в Западна Европа. Най-силно потърпевша е Германия. Спасителни екипи не престават да търсят оживели. Към мрачната картина се прибавиха още жертви този път от наводнения в южна Германия. Най-малко един човек е умрял в провинция Бавария. Там е оповестено изключително състояние.

Град Бад Нойенар-Арвайлер е в немската провинция Рейнланд - Пфалц, която наред със Северн Рейн - Вестфалия пострада изключително тежко от наводненията.

В града са изправени пред тежка задача - да изчистят и да възстановята естествения темп както на доста други места, където високите води остъпиха. Местните хора не крият отчаянието си.

" Наводненията унищожиха пътищата. Колите се удряха в стените, в къщите или по покривите. Гледката тук е ужасна, да видиш по какъв начин хората губят домовете си. Колко сме безпомощни пред природата, изключително пред наводненията! ", споделя Фридрих, гражданин на Бад Нойенар-Арвайлер.

Разрушенията са на всички места. Лъч разтуха за жителите са помощите, които получават - облекла, питиета и плодове.

Загиналите при пагубното злополучие в западна Германия са минимум 156. Много хора не престават да се търсят тъй че броят на жертвите може да се усили. В Германия има опасения за стабилността на някои насипи.

Една от тях, край Дюселдорф, проби и наложи евакуация на стотици хора. 700 души бяха евакуирани и край Кьолн откакто дига поддаде във град Васенберг. Наводнения заляха и южна Германия. Според специалисти равнищата на някои реки може внезапно да се покачат довечера.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР