18-годишно момче издъхна в отделението по неврохирургия в пловдивската университетска

...
18-годишно момче издъхна в отделението по неврохирургия в пловдивската университетска
Коментари Харесай

18-годишен издъхна в болничната стая пред очите на родителите си, те винят лекарите

18-годишно момче издъхна в отделението по неврохирургия в пловдивската университетска болница " Свети Георги " пред очите на родителите му. Майката и бащата упрекват медиците, а прокуратурата проверява нещастието, заяви.

По описа на бащата, който е юрист, синът му се е задушил по време на повръщането , откакто преди този момент личният състав му е дал да одобри мощно приспивателно.

Бащата Йордан Давчев, описа, че са потърсили здравна помощ, откакто синът му Теодор си удря главата и стартира да повръща. Момчето е оставено в неврохирургичното поделение за наблюдаване. Майката е изявила предпочитание да остани като компаньон, само че от медицинския екип я уверили, че няма потребност. Ден преди изписването родителите заварват сина си в болничната стая в доста тежко положение.

 Бащата на умрялото момче Йордан Давчев
Бащата на умрялото момче Йордан Давчев
Скрийншот: bTV

" Когато отидохме с моята брачна половинка да забележим детето в 5:30 ч., тъй като то в три и половина ни се обади да пита къде съм и по кое време ще дойдем, го заварихме пред мъка. Жена ми сподели: " Не мога да събудя детето, тичай, викай доктор ". Аз отивам при сестрите, сварвам ги в дежурната стая - целия сестрински състав със санитарките, пият кафе, пушат цигари, гледат турски сериали и когато споделям: " Викайте доктор, детето не може да се разсъни, една от сестрите споделя: " Спокойно, не викайте, ние му дадохме мощно обезболяващо и по тази причина не може да го разсъните ", описа бащата на умрелия Теодор.

" По някое време е тръгнал да повръща, защото са му дали приспивателно. След консултация с лекари разбрахме, че то това приспивателно мощно обезврежда дихателната гълтачна система. Той не е могъл — мускулатурата като цяло - не е могъл да повърне и се е аспирирала течността назад в дробовете, де факто той се е задушил ", споделя бащата.

От лечебното заведение са коментирали пред bTV, че е назначена щателна инспекция за настъпилата гибел. При позволение от Окръжна прокуратура и околните на умрелия пациент ще има подготвеност да даде цялостните резултати от инспекцията " Ръководството на лечебното заведение изрича съболезнованията си на фамилията и околните и ще направи всичко допустимо за изясняване на случая! ", се споделя в известието.

" Знам, че няма да ми се върне детето, само че желая да кажа на цялото общество, че наред със експертите, които доста почитам, в здравната система има чудовища, от които тя би трябвало да се почисти ", безапелационен е бащата на умрялото момче.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР