18-годишната Виктория Трифонова от Карлово показа богатството на българския фолклор

...
18-годишната Виктория Трифонова от Карлово показа богатството на българския фолклор
Коментари Харесай

Отличничката Виктория представи българския фолклор на форум ...

18-годишната Виктория Трифонова от Карлово сподели благосъстоянието на българския фолклор с китка танци от разнообразни фолклорни области на България на юношески конгрес в съветския град Владимир. Лъчезарното момиче очарова участниците във форума. Виктория е отличничката на Пловдивска област, удостоена с национална тапия за най-голям триумф при завършването на междинното си обучение, тя е Лаванулова самодива от фестивала на ароматното растение и танцьорка в отбор „ Розова котловина “ в Карлово.

Като активистка на Младежкия информативен център Виктория взе участие дружно с младежи доброволци от Карлово в интернационален конгрес „ Бъдещето –това сме ние “ в побратимения на Карлово град Владимир в Русия.



Начело на групата бе ръководителката на Младежкия информативен център Цветина Захарлиева. Форумът е част от план на Владимирския Евроклуб и се реализира с поддръжката на Президентския фонд на Русия и Програмата за юношески действия на Община Карлово.

В продължение на четири дни в края на август младежи от България, Беларус и Русия споделяха положителни практики за юношески доброволчески начинания, като даже взаимно се включиха в доброволческа акция за почистване горите към замъка „ Муромцево “.



Част от съвещанията на форума се организираха във Владимирския университет, носещ името на Александър и Николай Столетови. На входа на университета стоят скулптурите на двамата братя, направени от карловския ваятел Димитър Рашков и дарени от Община Карлово на град Владимир. С академични преподаватели младежите разискваха тематики за културни стандарти, смисъла на патриотичното обучение за младите, поощряване доброволчеството и проучването на непознати езици, описа Цветина Захарлиева.

На един от площадите на Владимир всяка страна показа своята просвета и обичаи с обичайни носии и танци, като едната от българските носии е направена по плана от съветските сътрудници.

Официалното разкриване и закриване на форума се състоя в залата на Младежкия дом на град Владимир, където Виктория Трифонова сподели благосъстоянието на българския фолклор. Домакините също бяха подготвили богата културна стратегия с детски и юношески певчески и танцови сформира с впечатляващи костюми и хореографии, описа Цветина Захарлиева.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР