18-годишната британка Ема Радукану победи канадката Лейла Ани Фернандес във

...
18-годишната британка Ема Радукану победи канадката Лейла Ани Фернандес във
Коментари Харесай

18-годишна британка грабна титлата на US Open. Кралицата я поздрави!

18-годишната британка Ема Радукану победи канадката Лейла Ани Фернандес във финалния мач на US Open.

Срещата приключи с резултат 6:4, 6:3 в интерес на Радукану, която е на 150-о място в класацията на Женската тенис асоциация (WTA). Фернандес, която навърши 19 години на 6 септември, е класирана на 73-мо място в света.

Радукану няма победи в шампионати под егидата на WTA. На US Open тя се състезава за първи път. Първият й Голям шлем беше Уимбълдън през 2021 година, където стигна до четвъртия кръг. Радукану стана първата тенисистка, спечелила шампионат от Големия шлем, като си проправи път към главната скица посредством квалификации. Тя стана и първият представител на Англия от 1977 година насам, който завоюва шампионат от Големия шлем, след което Вирджиния Уейд завоюва Уимбълдън. По време на US Open Радукану не загуби нито един сет.

Късно нощес кралица Елизабет II изпрати специфичен приветствен адрес до Ема Радукану за "забележителното достижение на толкоз млада възраст ".

Откритото състезание на Съединени американски щати е последният, четвърти шампионат от Големия шлем за сезона, който се организира на твърдата настилка в Ню Йорк. Общият награден фонд е рекордните Щатски долар 57,5 ​​млн.

Със сензационния си триумф в Ню Йорк Ема Радукану заслужи чек за $2,5 млн. и телепортиране непосредствено в Топ 25 на женския тенис. При обновяването на международната класация в понеделник тя ще се изстреля със 127 места нагоре до №23, трансформирайки се непосредствено в първа ракета на Англия при дамите. В Топ 100 на следващия ден ще има още единствено две представителки на Обединеното кралство - №59 Хедър Уотсън и №66 Джоана Конта.

КраНа финала на шампионата за мъже ще играят руснакът Даниил Медведев (под номер 2 в международната ранглиста) и първата ракета на света сърбинът Новак Джокович.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР