18-годишна родилка от Пазарджик и бебето й са спасени от

...
18-годишна родилка от Пазарджик и бебето й са спасени от
Коментари Харесай

Коледно чудо! Спасиха 18-годишна родилка и бебето й

18-годишна родилка от Пазарджик и бебето й са избавени от лекари от Акушеро-гинекологичното поделение на МБАЛ-Пазарджик в навечерието на Коледа, оповестиха от пресцентъра на лечебното заведение.
Тежкото раждане на младата жена е траяло няколко часа. Заради затруднения, арестувана плацента и изобилен кръвоизлив, се наложило да й бъде направено незабавно кръвопреливане.
Завеждащият АГ отделението доктор Илиян Траянов изрече големите си благодарности към доктор Иван Китов и дежурния екип, водил раждането. Благодарение на съответните си дейности, медиците са се справили доста добре и са съумели да спасят два човешки живота. Малкото момиченце се родило живо и крепко в 19.35ч на Бъдни вечер. То е с размери 51 сантиметра и 3 500 грама. На Рождество Христово и на втория ден на Коледа няма родени бебета.
За годината обаче се следи растеж на раждаемостта. 636 са новородените в МБАЛ-Пазарджик през 2019 година. На фона на спада на ражданията в страната, при нас има нарастване на броя на новородените, обявиха от болничното заведение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР