18 българи, родом от Смолянско, са останали без подслон в

...
18 българи, родом от Смолянско, са останали без подслон в
Коментари Харесай

Поредна жестока гавра с българи в Англия

18 българи, родом от Смолянско, са останали без заслон в Англия. Заминали са на 8 февруари, само че вместо да се трудят във плантация, както им било дадено, са оставени на улицата при минусови температури, съобщи bTV. "Oбещаха ни по 11 паунда на час, условия за нощуване, одеала, спално долни дрехи и работа не по-малко от 6-7 часа на ден. Оказа се обаче, че в това, което ни споделиха, нямаше нищо правилно ", описа една от пострадалите българки.  
"Там нямаше бунгала, нямаше безусловно нищо. Казаха ни, че няма къде да отседнем. Температурите бяха към минус 3-4 градуса, имаше дъжд и сняг ", сподели още тя. Всеки от групата самичък платил самолетния си билет до Англия, след което платили и превоза до самата плантация. Когато стигнали там обаче, действителността се оказала напълно друга. Те щели да работят единствено един ден в седмицата, тъй като нямало задоволително работа за всички. 
Заплащането също не било обещаното - щели да получават по 30 паунда дневно. Били им обещани каравани, в които да живеят, до момента в който трае работата, само че и това не случило - място за тях нямало. Снощи съумели да се приберат вкъщи, откакто наша сънародничка им помогнала. Фирмата, изпратила българите във Англия, е в процедура по лишаване на лиценза. Българските медиатори за работа на Острова постоянно изоставят хората още на пътя, споделят специалисти.
Междувременно излиза наяве, че компаниите медиатори за работа в Англия прибират сред 300 и 500 лева на човек. Тези, които не са утвърдени, рядко си прибирали парите, а наетите постоянно пък оставали на пътя. Това описа Георги Калев, който е работил в няколко ферми в Англия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР