174 000 клиенти на НАП получиха на електронната си поща

...
174 000 клиенти на НАП получиха на електронната си поща
Коментари Харесай

НАП напомня на клиентите си за отстъпката за подаване на декларация онлайн

174 000 клиенти на Национална агенция за приходите получиха на електронната си поща увещание, че срокът за прилагане на 5% отстъпка за подаване на декларация за облагането на приходите изтича след една седмица – на 31 януари. В имейлите приходната организация уведомява жителите и за променения ред за използването на отстъпката при подаване на годишната данъчна декларация за облагане на приходите на физическите лица през тази година. Електронни писма получиха всички клиенти на администрацията, които са заявили електронен адрес пред Национална агенция за приходите и са подали заявления за облагане на приходи през предходната година.
Ако подадат декларациите си по електронен път до 31 януари 2018 година, физическите лица могат да употребяват 5% отстъпка върху налога за довнасяне по годишната си данъчна декларация, само че не повече от 500 лева Допълнително изискване за прилагане на отстъпката е жителите да нямат подлежащи на наложително осъществяване обществени отговорности все още на подаване на декларацията, както и да внесат целия размер на налога за довнасяне до 31 януари 2018 година Най-бързо и елементарно по интернет декларация се подава с личен идентификационен код. Срокът за подаването на декларациите за облагане на приходите e 30 април 2018 година
До момента 140 видинчани са подали годишните си заявления по електронен път и могат да употребяват отстъпка. Две трети от подалите са употребили своя ПИК код – най-бързият и на ниска цена метод за прилагане на електронните услуги, предоставяни от приходната администрация.
Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни заявления и внасяне на суми към бюджета може да се получи на телефона на Национална агенция за приходите 0700 18 700 на цената на градски диалог от цялата страна, на уеб страницата на Национална агенция за приходите www.nap.bg или в офисите на приходната администрация.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР