172-ата годишнина от рождението на поета, публицист и революционер Христо

...
172-ата годишнина от рождението на поета, публицист и революционер Христо
Коментари Харесай

България почете 172 години от рождението на Христо Ботев

172-ата годишнина от рождението на поета, журналист и бунтовник Христо Ботев събра хора от всички генерации на паметника му в родния Калофер. Въпреки студения вятър множеството изкачи стълбите, с цел да отдаде респект на една от най-светлите персони в историята ни.

Поезията и журналистика на Ботев през днешния ден огласяха Калофер.

А 61-ва Стрямска механизирана бригада коленичи пред героя.

Вицепрезидентът Илияна Йотова напомни, че Ботев е отстоявал единението и когато сме били единни, тогава сме успявали.
Илияна Йотова, вицепрезидент на Република България: Има нещо доста алегорично в това, че тъкмо в днешния ден в едно се вплитат кръщението във вярата и раждането на един от най-големите ни герои на национално-освободителните ни битки, тъкмо с неговата религия във възкресението на един народ. Д-р Емил Кабаиванов, кмет на Карлово: Спомена за Ботев, за неговото дело, неговите стихове и журналистика ни дават силата да устоим на провокациите на времето и да пренесем българската нация на поколенията след нас и да я оставим чиста.
172-ата годишнина от рождението на Ботев беше маркирана в цялата страна. В София пред паметника на героя в Борисовата градина респект отдадоха жители и общественици.
 В София означиха 172 години от рождението на Христо Ботев (СНИМКИ) В София означиха 172 години от рождението на Христо Ботев (СНИМКИ)
В София уважиха паметта на българския стихотворец и бунтовник Христо Ботев. На 6 януари (стар жанр – 25 декември) се навършват 172 години от рождението м...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР