17% спад в туризма през последните три месеца отчете Румен

...
17% спад в туризма през последните три месеца отчете Румен
Коментари Харесай

38% от чуждите туристи се връщали у нас

17% спад в туризма през последните три месеца регистрира Румен Драганов от Института за разбори и оценки в туризма в ефира на bTV.

Според него се чака у нас да кацнат 16 хиляди чартърни полета с чужденци до края на сезона. Той разяснява, че при 75% претовареност се чака близо 2,5 млн. чужденци да дойдат на родното Черноморие.

По думите му 38% от задграничните туристи се завръщат у нас, а това приказва, че са останали удовлетворени от предлаганото качество и обслужване.

Експертът в туризма е на мнение, че търговците, които оферират некачествена услуга - ще бъдат унищожени от конкуренцията.

В съпротива на Драганов, екоактивистът Мария Кавлакова съобщи, че има една доста забавна българска линия в туризма у нас и то е менюто за чужденци . Кому е нужно? Това е дискриминация. Поговорката " Ден година храни " е доста вярна за българския туризъм. Никой не е длъжен да си дава парите за един бетон, бе безапелационна Кавлакова.
 Не един, а 23 градежа са планувани в предпазената околност
Не един, а 23 градежа са планувани в предпазената околност " Алепу "

Те са минали екооценка и строителството може да стартира във всеки миг

Също по този начин Кавлакова уточни, че бетонът по морето е извънреден проблем, а оповестяването на оборудването на Алепу за подпорна стена - обидно.

В тази връзка Драганов разкритикува държавното управление за реакцията му по проблема " Алепу ". Такива обекти нанасят сериозна имиджова вреда на българския туризъм и обезверяват хората. Благодарение на прокуратурата - този план е спрян, добави той.
 Бургазлии на митинг против презастрояването на Черноморието
Бургазлии на митинг против презастрояването на Черноморието

Мотото на митинга бе " Море без бетон "

В умозаключение по тематиката за българското Черноморие, Кавлакова съобщи, че къмпингуването е изоставено у нас, страната е мащеха за него . Те са разграбени и изоставени да се разрушат, с цел да могат след това да бъдат продадени, сподели още екоактивистката.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР