17 младежи и мъже от Болград са загинали на фронта

...
17 младежи и мъже от Болград са загинали на фронта
Коментари Харесай

Ужасно: 17 българи загинаха във войната в Украйна

" 17 младежи и мъже от Болград са починали на фронта досега. Преди дни направихме и събитие да ги почетем. Те са както от града, по този начин и от петте села, включени в границите на общината ".

Тъжната равносметка от войната направи Жана Суслина, шеф отдел " Култура, туризъм, младежи и спорт " в Болградския общински съвет по време на представянето на списание ЛИК - " Гласът на българите в Украйна ". Събитието се организира в Дома на културата в града.

С решение на локалния парламент от 23 февруари - стана ясно от думите ѝ - улици в Болград са преименувани на името на починалите във войната. До момента към този момент има преименувани 16 такива, осведоми Българска телеграфна агенция.

По думите на Суслина една от залите в Дома на културата е предоставена за разпределение на филантропични помощи.

" Благодарни сме на всички българи, които се отзоваха и ни поддържат с дарения в това комплицирано време ", акцентира тя.

" В списанието има доста истории от младежи, които са доброволци, спомагат и оказват помощ за това още веднъж да продължим да живеем умерено, по метода, по който умеем. Тук продължаваме с нашия народен календар. На 1 март отбелязахме обичая с Баба Марта, вързахме си мартенички. На 3 март отбелязахме Националния празник на България. За страдание, в този момент форматът е 50/50. Намаляваме броят на присъстващите, раздираме едно мероприятие на няколко местоположения. Разпръскваме хората, с цел да няма огромно скупчване на хора ", сподели още тя.

По думите ѝ въздушните паники в Болград не са необичайност.

" В постройката, където се случва представянето на ЛИК също има бомбоубежище. Не във всички здания има такива обаче, стана ясно от думите ѝ. Тук, всеки ден организираме мероприятия при стеснен брой ", уточни Суслина и добави: " Над 600 фамилии живеят при нас, на територията на общината, след вътрешна миграция на застрашени от бойните дейности. Именно за тях се разпределя и част от тази филантропична помощ ", добави тя.
ТЕМА преди 2 часа 497 преди 23 часа 1073 преди 1 ден 1900
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР