17-годишната Ивана Петрова от Дупница изчезна в четвъртък, а в

...
17-годишната Ивана Петрова от Дупница изчезна в четвъртък, а в
Коментари Харесай

Защо изчезналата Ивана си е отрязала косата и се е къпела на чешмата в училище?

17-годишната Ивана Петрова от Дупница изчезна в четвъртък, а в петък бе оповестена за търсене. Пети ден не се знае къде е момичето и какво се случва с него. Известните към проблема са доста. Ивана си тръгнала от клас и повече не е забелязана. Кметът на Дупница изиска пояснение от учебното управление за това дали момичето е било обект на тормоз. В школото са безапелационни, че Ивана в никакъв случай не е била жертва на каквото и да било принуждение.

От даскалото хвърлиха обвинявания върху тийнейджърката, че се държала непочтено, била буйна, конфликтна и какво ли още не.

„ Не децата тормозеха Ивана, а бих споделила, че тя, с държанието си, тормозеше тях. Нарушаваше образователния развой. В последно време употребяваше доста енергийни питиета, безсистемно. Внасяше ги извън и ние си позволявахме, когато я забележим, да ѝ ги взимаме от ръцете ”, съобщи шефът на Професионалната гимназия по хранително-вкусови технологии Виолета Стефанова – Савова.

Тя съобщи, че Ивана си е миела косата на чешмата в учебно заведение, като по този начин искаше да покаже, че детето не е добре душевен. Всъщност момичето е отрязало дългата си коса и си я е миело на чешмата тъй като съучениците й са й плюли в косата, научи Lupa.bg. Ивана е била обект на какви ли не „ смешки “ и намеци от страна на децата от учебното заведение, където се е обучавала.

„ Прикриване на нещата. Казва се крайната обстановка, само че не и за какво се е стигнало до там. Да си подава оставката! Очаквано беше да изкарат момичето отговорно! Нека не се изопачават обстоятелствата. За 2 дни внезапно Ивана била проблематична. Но нали въпреки всичко не би трябвало да се скапва репутацията на учебното заведение. Очаквано беше да я изкарат проблематична “ – възмущават се съграждани на момичето, което към момента се търси.

Родителите са криели, че детето има психическо заболяване, както то не беше казано и при оповестяването й за изчезнала. Учителите пък настояват, че са знаели, че Ивана не е добре. В школото няма публични медицински документи, които да удостоверяват, че Ивана е посещавала доктор за психическо здраве, както настояват родителите ѝ. Към нея е имало отправено предложение да премине в онлайн форма на образование. Родителите ѝ обаче отказали, макар издевателството върху Ивана.

Никой не може да си изясни за какво родителите не дават повече настоящи фотоси на момичето и за какво са се обадили в полицията едвам на идващия ден. Ивана си е тръгнала от учебно заведение в 12 часа в четвъртък, а сигналът в локалното РПУ е от петък. Дори и дребните деца знаят, че първите 24 часа са най-важни и тогава вероятността да е открият е най-голямата. На тези въпроси отговор няма, няма и да получим…

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР