17-годишен младеж от Русенско беше осъден за палеж на бали

...
17-годишен младеж от Русенско беше осъден за палеж на бали
Коментари Харесай

17-годишен подпали 4000 бали слама за 48 000 лв. край варненско село, осъдиха го

17-годишен юноша от Русенско беше наказан за палеж на бали със плява край варненско село. Непълнолетният обвиняем беше приет за отговорен от Районен съд – Варна в осъществяването на тенденциозен палеж на артикули със забележителна стойност – 4000 бали плява.

Балите, благосъстоятелност на комерсиално сдружение, били ситуирани на общо три купчини върху земеделска повърхност в края на село Любен Каравелово. На 21 май предходната година 17-годишният обвиняем, дружно с две малолетни деца, отишли да играят сред куповете, като на няколко пъти той с кибрит разпалвал и гасил огън. Действията му, редом със  мощния вятър, станали причина за бързо разгръщане на пожара, който обхванал купчините със плява. Жители от околните къщи забелязали пламъците и подали сигнал на тел.112. Пристигналите пожарните екипи загасили огъня, само че балите със плява, на стойност 48 000 лв., изцяло изгорели.

17-годишният юноша, който има и предишна съдимост, беше наказан на 10 месеца отнемане от независимост, чието изтърпяване се отсрочва с изпитателен срок от 3 години. Присъдата предстои на обжалване  в 15-дневен период.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР