17 години затвор за Галин М. и 7 - за

...
17 години затвор за Галин М. и 7 - за
Коментари Харесай

По-тежки наказания за подсъдимите по делото Гетсби с присъда на Апелативен съд – Варна

17 години затвор за Галин М. и 7 - за Кристиан Т. за опит за ликвидиране в нощен клуб във Варна присъди Варненският апелативен съд. Втората инстанция анулира присъдата на Окръжния съд във Варна, като призна подсъдимите за отговорни в това, че на 28.01.2018 година в съучастничество са създали опит съзнателно и по хулигански подбуди да умъртвят охранителя Армен А., оповестиха от пресслужбата на съда.

Престъплението е останало незавършено по независещи от дейците аргументи. По време на действието Кристиан е бил малолетен, само че е могъл да схваща свойството и смисъла на осъщественото и да управлява постъпките си. Галин пък е работил при изискванията на рисков рецидив. Двамата би трябвало солидарно да заплатят сумата от 80 хиляди лв. на потърпевшия като обезщетение за претърпените неимуществени вреди.

Като взе поради произнесената присъда и размера на наложените ефикасни санкции, правосъдният състав реши, че има действителна заплаха подсъдимите да се укрият при по-лека мярка за неотклонение. Затова удостовери ареста на Галин М. и промени мярката на Кристиан Т. от " парична гаранция “ в размер на 10 хиляди лева в " задържане под стража “.

Пресслужбата на съда напомня в резюме обстоятелствата по делото. Армен А. работел като охранител в бар " Гетсби ". Концертът в заведението в нощта на 27/28.01.2018 година привлякъл над 400 гости. Сред тях били Галин и Кристиан. Компанията им предизвикала спор с други клиенти. Бодигардът извел подсъдимите отвън заведението. Агресията на двамата се насочила към него, като Галин М. му нанесъл удари с нож, до момента в който 16-годишният тогава Кристиан Т. го държал и душил. Впоследствие двамата се върнали вътре, като почнали да хвърлят по бара чаши, бутилки, столове и други предмети. Дейците избягали от местопроизшествието. Издирването на Галин М. траяло 4 месеца.

С анулираната първоинстанционна присъда Галин М. е бил оневинен по в началото повдигнатото обвиняване да е направил закононарушението в съучастничество с Кристиан Т. Окръжният съд бе определил за него 7 години и 6 месеца " отнемане от независимост “. Кристиан Т. е бил оневинен за присъединяване си в опита за ликвидиране на телохранителя и е бил наказан единствено за безчинство – на 2 години " отнемане от независимост “.

Присъдата на Варненския апелативен съд, както и определението по отношение на ограниченията за неотклонение на подсъдимите за опит за ликвидиране, могат да се апелират пред Върховен касационен съд. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР