162-ма от тях или близо 69% са представители на силния

...
162-ма от тях или близо 69% са представители на силния
Коментари Харесай

236 от 28 партии и коалиции в русенско ще се борят за 8 места в следващия парламент

162-ма от тях или близо 69% са представители на мощния пол. Жените в листите са 31% или общо 74. Без дами в листите си са от „ АТАКА “, „ Българско Национално Обединение – БНО “, „ Консервативно обединяване на десницата “, „ Български народен съюз „ Нова народна власт “ и „ Пряка народна власт “. В листите на първите три партии попадат по двама мъже, до момента в който в „ Български народен съюз „ Нова народна власт “ те са осем. Само от един претендент за народен представител и то мъж е формирана листата на „ Пряка народна власт “. Колкото до партиите, подали оптималния брой претенденти от 16 души за Русенско, то най-вече дами има в листата на Движение за права и свободи – девет, което прави малко над 56%. Най-много мъже пък има в тези на ВМРО-БНД и Български напредък – по четиринайсет. Изцяло женска е листата на „ Коалиция за теб България “. В листата взе участие единствено една жена.

От РИК оповестиха, че към този момент е завършила регистрацията на политическите сили. Всички 28 партии и обединения са подали своите листи. По-късно денем се чака да излязат и решенията на РИК за записаните политически сили през днешния ден. По първични данни общият брой на партиите и обединенията, които ще вземат участие в изключителния избор, бе 30, само че след решение на Централната изборна комисия /ЦИК/ „ Съюз на свободните демократи “ бяха заличени, а от „ Единна национална партия “ не са представители листи в цялата страна.

Припомняме, че регионалният упраивтел се надява на смислена и транспарантна политическа акция, която да е основана на хрумвания. „ Няма смисъл от нападки и безсмислени обещания, значимо е какво може да реализирано за града, региона и страната “, разяснява Станев.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР