160 плюс мнозинство е възможно, за да се състави правителство.

...
160 плюс мнозинство е възможно, за да се състави правителство.
Коментари Харесай

Стефан Янев за предложението на ДБ: Не може да има технократско правителство, трябва ясно да се знае кой поема отговорност

" 160 плюс болшинство е допустимо, с цел да се сформира държавно управление. Трябва обаче да има ясно написани правила. Ние сме за съдружен кабинет. " Това разяснява пред bTV ръководителят на " Български напредък " Стефан Янев.

По думите му не може да се чака технократско държавно управление, тъй като би трябвало ясно да се знае кой поема отговорност. Той съобщи, че в случай че третият мандат пристигна при неговата партия, е подготвен да влезе в ролята на министър председател, само че единствено в случай че има ясно написани правила, цели и хоризонти.

" Ние сме декларирали проект. Ако участваме като партия мандатоносител, ще стартираме с диалози с всички партии. Ние сме " за " разговор с всички и се надяваме да намерим пресечени точни. Никого не изключваме ", добави още Янев.

Според него към този момент е значимо да има постоянно държавно управление, с цел да се очертаят новите вероятности за България. Важно е да се търси единодушие по общи цели. Той разяснява, че тематиката за корупцията е значима, само че по нея повече се приказва, в сравнение с се прави и трябват работещите институции.

" Темата за оръжията за Украйна не трябва да е мотив за липса на болшинство, тъй като към този момент има и решения по нея. Даваме оръжия съгласно опциите си, решението е на този парламент. Докато този парламент работи, това решение ще бъде поддържано и ще си върви. Въпросът е характерен, тъй като даването е обвързвано с това какво може да си разреши България да дава.

В последна сметка войната е на километри от нашата граница. Имаме обща граница и с двете воюващи страни. Това значи, че като прифронтова страна ние би трябвало да бъдем доста виновни към българската войска, към нейните благоприятни условия и да не си разрешаваме понижаване на нейния потенциал и боеспособност. Така че това е значимият въпрос ", сподели Янев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР