16 са регистрираните случаи на коклюш в Пловдив и областта

...
16 са регистрираните случаи на коклюш в Пловдив и областта
Коментари Харесай

Нови случаи на кюклюш в Пловдив и Карлово

16 са записаните случаи на коклюш в Пловдив и региона досега. Само за два дни от началото на седмицата има доказани 5 нови инфектирани с коклюш. Единият от тях е на 15-годишно дете от Карлово, а останалите четири в Пловдив, заяви пред БНР лекар Таня Учорджиева, шеф на отдел " Противоепидемичен надзор " към РЗИ-Пловдив.
Прочетете още
В Карлово възпитаник от 10 клас в учебно заведение " Васил Левски " е с коклюш, като класът беше подложен под карантина. " За малко инфектираният възпитаник е бил приет в болница в Инфекциозното поделение. Детето е било добре, само че е признато в болничното заведение за наблюдаване, а през вчерашния ден е изписано в положително положение. То е било ваксинирано за коклюш “, изясни лекар Учорджиева.

Голяма част от заболелите са в ученическа възраст. Засега инфектираните бебета са малко. Има един доказан случай на бебе на възраст година и 9 месеца, което беше прието в болница с пневмония в УМБАЛ " Пловдив ". При останалите болестта протича леко.

За да се избегне взрив на заболелите от коклюш, би трябвало да се заобикалят доста контакти по време на празничните дни, съобщи още лекар Учорджиева.

" Най-вече би трябвало да се заобикалят контактите с бебетата, тъй като при тях болестта би протекло най-тежко ", разяснява началникът на отдел " Противоепидемичен надзор " към РЗИ-Пловдив.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР