16 са новите случаи на коронавирус в дома за възрастни

...
16 са новите случаи на коронавирус в дома за възрастни
Коментари Харесай

16 нови заразени с COVID-19 възрастни хора от дома в Кула, всички - безсимптомни

16 са новите случаи на ковид в дома за възрастни хора в град Кула по данни на Регионалната здравна ревизия във Видин, оповестява Българска национална телевизия.
Интересно е, че новите открити инфектирани нямат признаци. Двама от тях в събота са вдигнали температура малко над 37, сподели доктор Владимир Владимиров - кмет на град Кула.
Тестването стартира в неделя, тъй като на 1 май бяха регистрирани 2 позитивни проби на здравните служащи в обществения дом и на 1 домуваща. Общо 17 са случаите при възрастните хора, плюс двамата обществени служащи в дома, посочи Владимиров.
В дома са 43 души, измежду тях и тези с позитивни проби за COVID-19. От там не са излизали и хората от личния състав, които през вчерашния ден денем са били на промяна.
Областният спешен щаб е обезпечил извеждането на тези 17 домуващи в лечебни заведения. Очаква се през днешния ден инфектираните да бъдат признати в лечебни заведения в Лом, Монтана и София. 
В петък там бяха регистрирани позитивни за ковид проби. В региона е и село Гара Орешец, където беше записано първото огнище в обществен дом от този вид.
Пред Нова тв кметът на село Гара Орешец разяснява, че старческите домове не са основани да живеят в тях инфектирани и към момента здрави, по тази причина инфектираните би трябвало да се извеждат. Практиката сподели, че за доста малко време се утежняват нещата, добави той.
Междувременно той заяви, че положението на настанения възрастен пациент във Видинската болница от вкъщи в Гара Орешец се е влошило.
 
В региона се оформя огнище на ковид, само че от НОЩ към този момент разясниха, че не плануват ограничаващи ограничения вид Банско.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР