16 многофамилни жилищни сгради в Сливен са одобрени за саниране

...
16 многофамилни жилищни сгради в Сливен са одобрени за саниране
Коментари Харесай

Обявиха жилищните сгради в Сливен, одобрени за саниране

16 многофамилни жилищни здания в Сливен са утвърдени за саниране по Плана за възобновяване и резистентност. Резултатите сапубликувани на официалнияайт на Министерството на районното развиване и благоустройството:

Одобрените за саниране жилищни блокове в Сливен са - бл. 84 в кв. „ Стоян Заимов “, бл. 29 на бул. на „ Цар Симеон “, бл. 1 на ул. „ Бъкстон “, бл. 16 в кв. „ Клуцохор “, бл. 26 в кв. „ Дружба “, бл. 7 - вх. А и Б в квартал " Сини камъни ", както и входовете В, Г, Д, Е също на бл. 7 в кв. „ Сини камъни “, които са кандидатствали настрана, бл. 2 на бул. „ Цар Освободител “, бл. 29 в кв. „ Българка “, бл. 2 на ул. „ Братя Миладинови “, бл. 12 в кв. „ Българка “, бл. 3 на ул. „ Вл. Очков “, бл. 11 на бул. „ Цар Симеон “, бл. 9 в кв. „ Младост “, бл.21 в кв. „ Дружба “ и бл. 2 в кв. „ Младост “. 64 от блоковете са включени в авариен лист, а един е отритнат - бл. 39 в кв. " Република ".

Община Сливен подаде документите на 81 блока за саниране по новата стратегия за енергийна успеваемост към Министерство на районното развиване и благоустройството. След София, Бургас и Варна, Сливен е с най-вече подадени блокове. Оценката и класирането на предложенията по процедурата бяха осъществени от оценителна комисия, избрана с акт на Ръководителя на структурата за наблюдаване и докладване – Дирекция „ Жилищна политика “ към районното министерство. Редът и критериите за оценяване бяха според т. 16 и т. 17 от Насоките за кандидатстване.

Общо 756 многофамилни жилищни здания в 102 общини в страната са утвърдени за саниране със средства по процедура BG-RRP-4.023 „ Подкрепа за стабилно енергийно възобновяване на жилищния сграден фонд – Етап I “. Тя е в границите на Националния проект за възобновяване и резистентност, който се финансира от Европейския съюз.

По първия стадий на процедурата за енергийно възобновяване на жилищния сграден фонд ще бъдат вложени напълно безплатно близо 1,13 милиарда лева, се показва още в уеб страницата на министерството.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР