16-метров аквариум с около 1500 екзотични риби в Берлин се

...
16-метров аквариум с около 1500 екзотични риби в Берлин се
Коментари Харесай

Гигантски аквариум с 1500 риби в Берлин се спука. Двама души са ранени

16-метров аквариум с към 1500 екзотични риби в Берлин се е спукал при неизяснени условия рано сутринта в петък. Двама души са ранени от стъклените части, а пътят към Бранденбургската врата беше затворен, оповестиха немските избавителни служби.

Десетки екипи за незабавна помощ са пристигнали на мястото на случая в хотелския комплекс Radisson Blu в квартал " Мите " на немската столица.

Популярна туристическа атракция AquaDom е най-големият свободностоящ цилиндричен аквариум в света с височина 14 метра. Заради голямото количество вода, което се е изляло, управляващите затвориха основния път до комплекса, който води от Александерплац към Бранденбургската врата , която се намира единствено на 350 метра. Шосето и тротоарите бяха осеяни с парчета.

Инцидентът е станал към 5,45 часа сутринта локално време, когато се е чул доста мощен звук и елементи от фасадата на хотела, където се намира аквариумът, са изхвърчали на улицата.

Причината за случая към момента не е ясна, оповестиха от пожарната работа в Берлин пред DW.

" Аквариумът е развален, изтича вода. В момента обстановката не е ясна ", написа в Туитър берлинската пожарна.
До хотела са изпратени рейсове, които да превозят към 400 посетители до други места за настаняване, прецизираха от полицията.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР