16 издание на Панаира на киселото мляко и съпътстващият го

...
16 издание на Панаира на киселото мляко и съпътстващият го
Коментари Харесай

Панаирът на киселото мляко в Разград ще се проведе от 24 до 26 юли

16 издание на Панаира на киселото мляко и съпътстващият го Фестивал на националните обичаи и художествени занаяти в Разград ще е от 24 до 26 юли. Това заяви през днешния ден Виолета Антонова, основен специалист "Култура " в общината.

Официалното разкриване на панаира ще бъде на площад "Момина чешма " в 20.30 часа с концерт "Вечер на Индия ".

През втория ден на Панаира в Етнографския музей ще има детска работилница и конкурс за домашно приготвено кисело мляко, обичайни ястия и десерти с мляко. Гостите ще станат очевидци и на достоверни ритуали от обредно-празничната традиция на Лудогорието. От 17.30 часа на пл. "Независимост " пред Общински културен център е занимателното съревнование "Да вършим таратор, а не гнет ", в което вземат участие тимове от гостуващите танцови сформира.

Програмата на третия панаирен ден включва конкурс за детска рисунка, показване на книгата на доктор Йонко Мермерски "Съвременната енциклопедия на пробиотиците и пробиотичните храни " и концерт на млади реализатори - лауреати на състезания от гр. Нижний Тагил - Русия. В 18.30 часа на площад "Възраждане " е състезанието за избор на крал и кралица на панаира и фестивала, след което стартира дефилето на танцовите сформира.

През трите фестивални дни на откритата сцена на площад "Момина чешма " ще има концерти на сформира от Еквадор, Гърция, Индия и Украйна. В обичайното ревю на художествени занаяти ще се включат 92 занаятчии, които ще показват своята продукция, а в девет шатри ще се показват млечни произведения от селата Гецово, Дряновец, Балкански, Осенец и Побит камък.

Участие в събитието са удостоверили три делегации от градове-побратими на Разград. Официалното им посрещане ще е в 17.30 ч. на 24 юли в Художествената изложба "Проф. Илия Петров ". Гостите на това събитие ще могат да видят и презентация на функционално кисело мляко с натурални съставки - краве мляко, закваска, пчелен мед, сусам и ядки, научно създадени от Филиала на Русенския университет в Разград.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР