16-годишната Виктория Гончева от спортен клуб „Гравити“ спечели титлата при

...
16-годишната Виктория Гончева от спортен клуб „Гравити“ спечели титлата при
Коментари Харесай

Виктория Гончева най-бърза при жените на Borovets Open Cup 2017

16-годишната Виктория Гончева от състезателен клуб „ Гравити “ завоюва купата при дамите в интернационалното съревнование по планинско колоездене Borovets Open Cup 2017. Тя се спусна най-бързо по трасето на Боровец байк парк и завоюва 100 точки за ранглистата в българските даунхил серии.

" Доволна съм от крайния резултат, тъй като във финалното втурване съумях да смъква към 20 секунди спрямо квалификациите ", – сподели Виктория откакто подвигна купата – " Карах контузена и това е положително достижение. Освен това финиширах с извадена гума без даже да знам по какъв начин е станало. Трасето на Боровец байк парк беше положително, само че най-после се изрови и стана доста мъчно. На 7 и 8 октомври е последният старт за българските даунхил серии, с който закриваме сезона. Следващата година желая да вземам участие в надпреварите, годни за Световната купа и в случай че намеря финансиране няма да пропусна нито едно. Имам голям късмет да завърша в топ 5 или топ 3, което ще бъде доста огромен триумф и за мен, и за България. Благодаря на " Бороспорт " за това, че са най-голямата ми поддръжка в този спорт и се надявам да продължим да работим дружно. "

Най-оспорваната конкуренция в Borovets Open Cup 2017 беше при мъжете в клас UCI, годен за международната класация. В борбата за първото място се включиха осем състезатели от Англия, двама от Франция и най-хубавите български байкъри. След съвършено и доста технично каране първото място взе Джорж Ганикот от Англия от клуб One Vision Global Racing, който беше решителен и на квалификациите.

Втори остана Паскуал Шарли от Франция (Indem), а трети – Робърт Смит от Англия (Silverfish UK). От българите най-хубаво време даде някогашният народен първенец Росен Ковачев, следван от Стивиан Гатев и Йоан Нейчев.

-->

В категория " хард тейл " още веднъж над всички беше Васил Денчев, който остави съперниците надалеч обратно. Open категорията, в която караха състезатели без тим или лиценз, завоюва Виктор Лозанов от Pro Team Samokov, а при ветераните златния орден взе Димитър Гайдов от състезателен клуб " Шамбала ". При юношите 15-16 години господства Йордан Анчев от Riders United, който през вчерашния ден беше най-бърз в детските даунхил серии.

В Borovets Open Cup 2017 участваха повече от 100 състезатели, измежду които представители на Франция, Румъния, Турция, Гърция и Англия. Дължината на трасето беше 2,4 км, а денивелацията – 440 м. Най-малкият участник беше на 10 години, а най-възрастният – на 44. А всички байкъри бяха единомислещи, че това е едно от най-техничните и скоростни трасета, на които са карали.

" Borovets Open Cup мина чудесно ", - сподели супервайзърът на старта Пиера Бенси (Италия), която е представител на Международния колоездачен съюз. – " Състезателите останаха удовлетворени, нямаше катастрофи, а гостите от Франция и Англия демонстрираха висока класа. Видяхме и очакванията на българското планинско колоездене. Организаторите от " Бороспорт " и Боровец байк парк са свършили отлична работа и нямам забележки. Състезанието разреши на всички да покажат най-хубавото от себе си. Ще препоръчам Боровец за осъществяване на Световна купа в планинското колоездене и се надявам да се забележим още веднъж. "

През идната година Боровец още веднъж ще одобри стартове от UCI категорията, които носят точки за ранглистата на Международния колоездачен съюз. Състезанието ще се организира на 15 и 16 септември, а 2,4-километровото трасе на Боровец байк парк ще накара още веднъж байкърите да покажат най-хубавото, на което са способни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР