Истинска икона на клуба, Марко Ройс ще напусне Борусия Дортмунд

...
Истинска икона на клуба, Марко Ройс ще напусне Борусия Дортмунд
Коментари Харесай

Терзич: Кариерата на Ройс в Борусия започна на Уембли и трябва да завърши там

Истинска икона на клуба, Марко Ройс ще напусне Борусия Дортмунд след 12 години в края на сезона, само че край на Шампионската лига на " Уембли " ще затвори кръга на кариерата му в Рурската котловина, сподели треньорът Един сподели Терзич в събота след безапелационната победа с 5:1 над Аугсбург в 32-ия кръг на Бундеслигата.

When you look up legend in the dictionary, Marco Reus comes up.
— Borussia Dortmund (@BlackYellow)
" Жълто-черните " се стягат да стигнат до финала в Шампионската лига, който ще се играе в митичния стадион в британската столица. Но с цел да го създадат, би трябвало да отстраняват Пари Сен Жермен, който победиха в първия полуфинал с 1:0.

Ройс вкара един гол и подаде за още два за днешната победа в шампионата на страната, демонстрирайки чудесно въодушевление макар ясната посока през юни.

Германците победиха в Шампионската лига през 1997-а година и се надяват да стигнат първи край за същия този трофей от 2103-а година насам, когато бяха победени от Байерн (Мюнхен) на същия стадион " Уембли ".

Терзич обаче сподели, че отборът дължи присъединяване на финала и на Ройс поради 12-годишната му вярна работа към Борусия.

ONE OF ONE
— Borussia Dortmund (@BlackYellow)
" Да, един цикъл би се затворил “, сподели Терзич. „ В първия си сезон в Дортмунд той игра на " Уембли “ и би било идеално да се завърне там ", сподели Терзич на конференцията след края на мача c Аугсбург.

" Няма смисъл да спорим – той е жива легенда в Дортмунд. И през днешния ден остави на назад във времето всички останали истории. Това, което желая е фестивалът на Марко Ройс да продължи още един месец и да изживеем дружно още няколко сполучливи мача ", сподели още треньорът. " Има някакви смешки, че сме стигнали в подножието на финала единствено поради него, с цел да приключи тук с купа. Но оставаме съсредоточени и той също по този начин е фокусиран върху ответния мач против Пари Сен Жермен ".

Ройс завоюва две купи на Германия, само че не събра никакви други огромни трофеи, като агонизиращо пропусна първия си трофей в Бундеслигата предишния сезон в последния мач. Сега на 34 години той гледа към изхода и купата в Шампионската лига би била бижу на богатата му кариера, почнала в този клуб през 2012-a година. И също по този начин може да се похвали и с още 10 в академията клуба. Професионалната му кариера е изпълнена с 169 гола в 425 мача, а е изработил и още 130 попадения. / Българска телеграфна агенция

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР