151 души са новите милионери у нас, като по-голямата част

...
151 души са новите милионери у нас, като по-голямата част
Коментари Харесай

Пандемията направила милионери 151 българи

„ 151 души са новите милионери у нас, като по-голямата част са от последното тримесечие на 2020 година ”. Това съобщи финансовият съветник Стойне Василев. По думите му се резервира наклонността по целия свят по време на рецесия богатите да забогатяват още повече, а бедните да обедняват.
„ Тук става въпрос за милионери с депозити в комерсиалните банки в България. Със сиryрност има и други, чиито пари са вложени в парцели, бизнес и така нататък Към края на 2020 година общият брой на милионерите у нас е 1180 души”, сподели още Василев. „ Тук приказваме за пари на ярко. Това са хора, които са създали по-големи депозити на физически лица и са продали други активи по време на пандемията ", посочи финансистът.

Между тези милионери се разделят общо 3 милиарда лв., като приблизително на човек се падат по 2 567 000 лв.. По думите на Василев депозитите по време на пандемия се усилват, като се изключи тези до 1000 лв.. „ Миналата година сме икономисали повече от 5 милиарда лв., което е връх. Най-голямо е нарастването в депозитите сред 10 и 20 хиляди лв. ", посочи Василев. За дребните депозити до 1000 лв. той разяснява, че при тях се бележи спад, защото множеството хора ги употребяват за покриване на настоящи потребности по време на пандемията. Той посъветва феновете да стартират да икономисват още веднъж.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР