151 700 лв. са заложени в републиканския бюджет за довършване

...
151 700 лв. са заложени в републиканския бюджет за довършване
Коментари Харесай

С пари от държавата: Довършват ателиетата на Художествената гимназия, има и за Концертна зала

151 700 лева са заложени в републиканския бюджет за дотъкмяване на отчасти построена пристройка с художествени ателиета към постройката на Националната художествена гимназия " Цанко Лавренов ". Строежът на значимите за образованието на гениите пространства стартира през 2019 година, само че първата компания реализатор банкрутира.
Прочетете още
Наложи се шефът на учебното заведение Светлозар Чавдаров разгласи нова социална поръчка за дотъкмяване през 2022 година и за победител бе определена компанията " Динамик Електрик груп " ООД, а цената бе 204 732,38 лв. без Данък добавена стойност.

" Строителните действия вървят и сега. Отпуснатите средства не покриват цялата активност, а за интервала 8 ноември-8 декември. Останалата част от парите се надяваме да дойдат от бюджета за финансови разноски ", разяснява пред медията ни Чавдаров с вярата възпитаниците на Художествената гимназия да имат шанса най-накрая да творят в естествени условия.

По същата скица са отделени средства и за главния ремонт и реорганизация на Концертна зала, практикуване на строителен и авторски контрол, както и инвеститорски надзор. Сумата е 8 940 500 лева Припомняме, че има определен реализатор в лицето на компания " Заечки " ЕООД. В началото на предходната седмица обаче стана ясно, че " ИВТ Консулт " ЕООД е подала тъжба в Комисията за защита на конкуренцията против избора на компания за практикуване на строителен контрол на залата.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР