150-годишна носия донесе лента и корона на най-красивата омъжена жена

...
150-годишна носия донесе лента и корона на най-красивата омъжена жена
Коментари Харесай

150-годишна носия донесе корона на Мисис България Валери Стефанова в Корея

150-годишна носия донесе лента и корона на най-красивата омъжена жена за 2020-та година Валери Стефанова на състезанието Мисис Вселена, който се организира в Южна Корея. Голямата купа и корона е отишла при рускиня, само че нашата хубавица си е тръгнала с три ленти и дребна корона.

„ Това че завоювах тура за обичайни дрехи бе безспорна изненада освен за мен, само че и за останалите участнички. Аз носех достоверна българска носия, с плетени чорапи и цървули. Това украшение е на 150 години. Взех я от моя другарка, която колекционира носии “ – споделя Валери.



Тя посочи, че носията е от Кюстендилско и спада към саичния вид дрехи, които са присъщи за цяла Южна България - състои се от риза (кошуля), сая, пояс, тканица (престилка), нагръдник, пафти, кърпа и е известна под името “казмир”.

В първия миг като видяла останалите рокли на девойките, доста се разстроила, „ искаше ми се да се заровя в земята “, споделя тя. Те били с големи, красиви, дизайнерски рокли, които тежали по 15 – 20 кг, с доста пера и пайети.
„ Бяха толкоз зашеметяващи, че журито като сподели моето име, се вцепених, не повярвах, аз мислех, че съм тотално неподготвена за този тур “.
100 участнички от целия свят прекарват 10 дни в Южна Корея, където е и блестящият край.

„ Програмата беше доста тежка, ставахме в 7:00, трябваше да сме гримирани с оправени коси. По през целия ден имахме стратегия и подготовки. Беше тежко и от друга позиция – всички девойки бяха разпределени в стаи по 4 или 6, нямаха кревати, нямаха даже матраци, спяха на пода с по една покривка. Аз бях с мъжа ми и той взе хотелска стая. Храната не можеше да се яде, отслабнах 3 кг. Корейците не са доста отзивчиви, от самото начало крещяха, бяха намусени, нямаше по какъв начин да се схванеш с тях, абе като в казарма ни третираха “ – в този момент през смях се сеща хубавицата за прекарванията си.



Желязната дисциплинираност, на която е научена й печели още една лента в един от туровете – за наличие и положително показване.
А един от дните е бил обществено зает.

„ Имахме огромна презентация на тематика домашно принуждение. Всяка една от участничките се беше подготвила по тематиката. Оказа се, че множеството девойки са неработещи, аз бях единствения юрист. При това директно се занимавам с домашното принуждение, специализирала съм наказателно право и повече от 50% от клинтите ми са жертви на домашно принуждение. Бях доста готова по тематиката и в действителност това ми донесе още една лента – на Бизнес дама “ – заключва Валери.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР