15-тото издание на Киномания в Пловдив вече е в своя

...
15-тото издание на Киномания в Пловдив вече е в своя
Коментари Харесай

Уди Алън и Кончаловски закриват Киномания в Пловдив

15-тото издание на Киномания в Пловдив към този момент е в своя край. Днес киноманите ще могат да гледат цели три заглавия от програмата. В 16:30 часа е началото на “Уенди - момичето, което не желае да порасне”. След номинирания за „ Оскар” “Зверовете на Дивия Юг”, дълго чаканият нов филм на режисьора Бен Цайтлин споделя класическата история за момчето, което не пораства, само че от гледната точка на неговата не по-малко непокорна другарка. В тази свободна версия на „ Питър Пан” Уенди живее в малко градче в американския Юг. Един ден тя вижда момче, скачащо на преминаващ трен и, примамена от мистерията и шанса да избяга от еднообразния си живот, скача с него дружно с двамата си по-малки братя.

От 18:30 часа феновете на Уди Алън могат да гледат новия му филм - “Фестивалът на Рифкин”. Фестивалът в Сан Себастиан тук е резюме на всички кинофестивали, а киноманите ще открият на драго сърце доста цитати и намигвания към типичен европейски режисьори. В необикновено черно-бяло Алън отдава респект към своите кино идоли: Годар и Трюфо, Орсън Уелс, Бергман и даже Луис Бунюел. Фестивалът на Рифкин е носталгичен, сантиментален и подигравателен филм, какъвто единствено занаятчия като Уди Алън може да направи.



Кадър от кино лентата „ Скъпи приятели “

В 20:30 часа пък е началото на новия филм на Андрей Кончаловски “Скъпи другари”. Новочеркаск, Съветския съюз, юни 1962 година Людмила – предана служителка на Комунистическата партия, наказа всичко, което смята за антисъветско. Стачка в локална фабрика, в която взе участие и личната й щерка, сварва както нея, по този начин и останалите партийни апаратчици в града изцяло неподготвени. Москва взема решение да отвърне със мощ. Докато Людмила обезверено се пробва да открие изчезналата си щерка, обстановката излиза отвън надзор.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР