15-тото издание на благотворителната кампания Българската Коледа стартира на 1

...
15-тото издание на благотворителната кампания Българската Коледа стартира на 1
Коментари Харесай

Стартира кампанията Българската Коледа

15-тото издание на благотворителната акция " Българската Коледа " започва на 1 декември. Инициативата, която се организира под патронажа на президента, тази година ще е ориентирана към подкрепяне на деца, нуждаещи се от дълготрайно лекуване.

Държавният глава Румен Радев предложения в " Гранитна зала " на президентството публицисти, актьори и общественици, с цел да им благодари, че поддържат акцията и да ги призове още веднъж да се включат интензивно в благородната самодейност. " Дарител е освен този, който дава средства за избрана идея, само че и хората, които подаряват силите, времето и качествата си, с цел да я разпространяват ", уточни Румен Радев. И напомни, че още при встъпването си на поста при започване на 2017 година е заречен да продължи акцията, стартирала през 2003 година при президента Георги Първанов.

В „ Българската Коледа " 2016/2017 година, която бе в поддръжка на децата с тежки хронични болести, са събрани над 2,6 млн. лв.. Помощ е предоставена на над 400 деца, които са се нуждаели от лекуване. Болници в цялата страна са получили модерна високотехнологична инсталация за диагностика, лекуване и рехабилитация.

Дарения за благотворителната самодейност могат да бъдат правени целогодишно. Начините за даряване са оповестени на уеб страницата на „ Българската Коледа " – посредством банков превод, ПОС терминал, еPay. Средства могат да се подаряват и с къси известия от мобилен телефон на номер 1117 за всички мобилни оператори или гласови позвънявания на 09000 1117 от стационарни телефони за клиенти на Мтел и Виваком.

Децата, чието лекуване се подкрепя от " Българската Коледа ", се дефинират взаимно от Експертния съвет към " Българската Коледа ", както и от съорганизаторите на благотворителната самодейност.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР