15 пъти месечно специализирани автомобили на сметопочистващите фирми извършват транспортиране

...
15 пъти месечно специализирани автомобили на сметопочистващите фирми извършват транспортиране
Коментари Харесай

Какво е разрешено и забранено да изхвърляме до контейнерите във Варна?

15 пъти месечно профилирани коли на сметопочистващите компании правят превозване на едрогабаритни боклуци /ЕГО/ до 1,5 м3, сложени до съдовете за битови боклуци, оповестяват от дирекция „ Eкология и запазване на околната среда “ към Община Варна за Moreto.net.

Гражданите могат да изхвърлят шкафове, дивани, матраци, фотьойли, кресла, столове, маси, мокети, килими и други

Необходимо е едрогабаритните боклуци да бъдат сложени един ден преди графика за съответния регион. При по-големи количества боклук обаче е належащо да бъдат предадени на лицензирана компания за превозването им до депото в с. Въглен.

Не е позволено слагането до кофите за боклук на излязло от приложимост електрическо и електронно съоръжение (печки, климатици, хладилници и др.).

Същото може да бъде предадено безплатно на оползотворяваща организация, с която Община Варна има подписан контракт, посредством подаване на поръчка на тел. 080014100, като след включване в графика отпадъка ще бъде взет от вкъщи на жителите.

Забранено е и да се изхвърлят строителни боклуци – този тип боклук наложително е належащо да се съобщи на лицензирана компания.

При установени нарушавания ще се сформират актове по Закона за ръководство на отпадъците от инспекторите от екологичен надзор от администрацията и районните кметства, като глобите за физическо лице са в размер о т 300 до 800 лева ., а за юридическо лице от 1400 до 6000 лева .

Графиците.

Извозването на едрогабаритни боклуци ще се прави по предварителна поръчка на тел. 052/820-152, съгласно дните по приложения график.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР