15 млн. лв. ще бъдат отпуснати за служителите на затворите.

...
15 млн. лв. ще бъдат отпуснати за служителите на затворите.
Коментари Харесай

Според Цачева пари за служителите за затворите ще има, но само за някои

15 млн. лева ще бъдат отпуснати за чиновниците на пандизите. Това заяви министърът на правораздаването Цецка Цачева пред публицисти след съвещанието на Министерски съвет през днешния ден (21 март).
" Специфичните условия на труд към този миг в системата на Министерство на вътрешните работи са 190 лева, а в двете дирекции Групово дело " Изпълнение на наказванията " и Групово дело " Охрана " към Министерство на правораздаването бяха 95 лева В петък ще проведат общо заседание на синдикалните организации в двете системи. Ще осведомят всички свои членове. Дотогава протестните дейности са спрени. Бяха планувани такива във Враца, Стара Загора, Ловеч. Информирана съм в действен порядък от тях, че след извършената среща в петък и резултата от нея, който имам вяра, че ще бъде позитивен, идната седмица на 29 март с техните планове от една страна на синдикатите и с тези на администрация, ще се реши съответно какво да бъде нарастването на възнаграждението ", разяснява Цачева.
По думите ѝ правилото, който са се прецизирали да се съблюдава, е за тези позиции и длъжности, където сега има разлика по повод възнагражденията на сътрудниците им за същата позиция в системата на Министерство на вътрешните работи, осведоми " Фокус ".
" Благодаря, както на премиера Борисов по тази причина, че настояванията на синдикатите бяха чути , по този начин и на самите управления на синдикалните организации за това, че в нито един миг не спряхме разговора и търсихме вероятните разновидности за решение на настояванията им. Уточнихме се, че откакто предоставихме сравнителна таблица на това за позиция в двете дирекции, която е аналогична по юридически статус на позиция в Закона за Министерство на вътрешните работи за чиновниците на Министерство на вътрешните работи, да се търси за тези позиции, където разликата съществува ", добави тя. Цачева акцентира, че нарастването на заплатите ще е за хората, които директно са в контакт с лица, изтърпяващи наказване " отнемане от независимост " , т.е. тези, които са с най-тежка трудова функционалност, бих споделила и най-непривлекателна. " Непривлекателна е, тъй като текучеството за тези позиции е огромно. Непрекъснато се афишират състезания за свободните бройки, заемат се, само че след месец-два младежи търсят друга реализация. Допълнителните средства, откакто министър Горанов се прибере в България, ще се урегулира механизма и естествено, че ще дойдат от държавния бюджет ", сподели още Цецка Цачева.
Припомняме, че синдикатите на Групово дело " Изпълнение на наказванията " и Групово дело " Охрана " бяха в протестни дейности за осъществяване на настояванията им във връзка с равнене на възнаграждението с сътрудниците им от Министерство на вътрешните работи. В края на предходната седмица настъпиха положителните промени. Представителите на синдикатите одобриха в началото препоръчаните им 6 млн. лева за равнене въз основата или характерните условия на труд. След този непълен прогрес, във вчерашния ден бяхме поканени от Бойко Борисов, който предложи по ред избран взаимно със синдикатите и администрацията на Министерството на правораздаването да се извърши нарастване в размер до към 15 млн. лева общо с тази сума от 6 млн. лева, съобщи още Цачева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР