15 младежи, показали най-високи резултати на приемните изпити, бяха приети

...
15 младежи, показали най-високи резултати на приемните изпити, бяха приети
Коментари Харесай

Приет е третият випуск на бъдещите военни лекари

15 младежи, посочили най-високи резултати на приемните изпити, бяха признати да се образоват по специалността „ Военен доктор ”. Това е третият випуск, резултат от съдействието сред Военномедицинска академия, Висше военноморско учебно заведение „ Н. Й. Вапцаров “ и Медицински университет „ Проф. доктор Параскев Стоянов “- Варна.

По време на приема през тази година бе повишен броят на претендентите, както и балът на признатите, оповестяват от медицинския университет във Варна.

Студентите посещават курсовете без такси за образование и в двата университета, защото разноските се поемат от Министерство на защитата. Имат обезпечена реализация след довеждане докрай с контракт за работа като боен доктор за 10 години.

В края на шестгодишното образование получават дипломи за магистър по медицина от МУ Варна и бакалавър по компетентност „ Организация и ръководство на военни формирования на тактическо равнище ” от ВВМУ „ Никола Й. Вапцаров ”.

Освен образованието по медицина в МУ Варна, във Военноморското учебно заведение курсантите ще усвоят ръководство на катер и яхта, водолазни умения, както и оцеляване в разнородни условия. Студентите ще имат опция да ръководят виртуални кораби на най-модерните симулатори в Европа.

В последните 3 години от образованието акцент е военномедицинската подготовка, а фокусът е върху организация на здравното обслужване, превантивна военна медицина; военномедицинско снабдяване; военномедицинско управление; военномедицинска експертиза; военна хирургия; военна токсикология и други.

След довеждане докрай младите военни лекари ще имат опция да специализират във ВМА, а техни учители ще бъдат доценти и професори на международно равнище.

Сред предпочитаните за военните лекари специалности са хирургия; ортопедия и травматология; анестезиология и интензивно лечение; психиатрия; пластична хирургия и изгаряния; вирусология; незабавна медицина; инфекциознни заболявания; епидемиология.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР