15 мерки срещу насилието предложи правителството. То планира да се

...
15 мерки срещу насилието предложи правителството. То планира да се
Коментари Харесай

Експерти за защитата от домашно насилие: Мерките са формални, затова няма резултати

15 ограничения против насилието предложи държавното управление. То възнамерява да се оправи със случаите на експанзия. Има ли обаче „ зараза ” от сходни похищения - тематиката в студиото на „ Здравей, България ” на Нова тв разясниха юристът Ивета Анадолска и психологът Лилия Стефанова.
Според специалистите ограниченията за отбраната от домашно принуждение са официални и по тази причина не дават резултати. По думите на адв. Анадолска те би трябвало да бъдат съответни, а първите резултати могат да се видят едвам след година.

„ Има зараза, само че освен във връзка с домашното принуждение ”, разяснява тя и добави, че се неглижират междусъседски актове на експанзия, в учебните заведения и по пътищата. По думите на юриста насилието се приема като шоу още в учебно заведение, което е доста рисков развой.

Мнението на психолога Лилия Стефанова е, насилието е на всички места, изключително в лексиката ни. Пример са обществените мрежи, където отрицателните мнения доминират по всяка тематика. По думите на психоложката предварителната защита на експанзията се крие главно в това хората да осъзнаят подготвени ли са и желаят ли изобщо да станат родители. Насилниците нормално са претърпели тежко детство, демонстрира статистиката.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР