15 контейнера за строителни отпадъци (лифтдъмпери) ще разположи Община Русе

...
15 контейнера за строителни отпадъци (лифтдъмпери) ще разположи Община Русе
Коментари Харесай

Русенци ще могат да изхвърлят строителни отпадъци в 15 специални контейнера в града


15 контейнера за строителни боклуци (лифтдъмпери) ще разположи Община Русе в града. Дейностите са в осъществяване на плана “Мерки за възстановяване ръководството на отпадъците в общините Русе, Тутракан, Сливо поле и Ветово " по Програма „ Опазване на околната среда и климатичните промени (ООСКП) “, финансов механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИК) 2014-2021 година, с програмен оператор Министерството на околната среда и водите. Това оповестиха от кметството в крайдунавския град.

10 от новите контейнери ще са с съдържимост 4 м³, а останалите 5 с 5,5 м³, и ще бъдат ситуирани във всеки от петте региона “Възраждане”, “Дружба-Чародейка”, “Здравец-Родина” и Централен. Община Русе дава опция на жителите посредством да изберат всред няколко вероятни местоположения за позиционирането им, като тя ще бъде налична за жителите до 23 май.

Общината ще провежда пролетна и есенна акция за гратис транспортиране на строителни боклуци, генерирани от строителни действия и поправки в домовете, а датите ще бъдат авансово оповестени на русенци.

Освен контейнери за строителни боклуци, в осъществяване на плана ще бъдат построени и 5 мобилни центъра за разделно събиране на боклуци в Русе, а по-малки съдове за разделно събиране към този момент са ситуирани в административните здания на територията на общината.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР